Волво Клуб - България

Full Version: Странно явление V40 115 hp
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги от доста време наблюдавам следното явление:
Както си карам с около 50-60,а също и с повече и като изключа от скорост,колата си работи на около 700 оборота.
Но след като я разлюлям на ляво на дясно оборотите почват да подскачат до около 800-850.От какво може да се получава това?
Здарсти колега, има един форум в който няколко човека наистина разбират от дизели и дават компетентни отговори,ако искаш задай си въпроса там и ще видиш че ще има резултат Smile <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dieselbg.com/forum/viewforum.php?f=3" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.dieselbg.com/forum/viewforum.php?f=3</a><!-- m -->
Не знам дали това е логично,което направих,но като почистих дроселовата клапа нещата се оправиха за сега,но пък се случи нещо много много по-лошо,за което ще отворя нова тема. :?
mudancho Wrote:Не знам дали това е логично,което направих,но като почистих дроселовата клапа нещата се оправиха за сега,но пък се случи нещо много много по-лошо,за което ще отворя нова тема. :?
А като я почисти провери ли дали функционира коректно - на повечето им е скъсана менбраната и не работят. Това не е точно дроселова клапа тази се затваря само когато гасиш двигателя иначе стои отворена, нейната функция е успоредно с прекъсването на горивото да затвори всукателния колектор т.е. да спре притока на въздух и мотора да загасне по-бързо :!: :!: :!: Почистването и не би трябвало да се отрази на проблема който описваш :!: :!: :!: