Волво Клуб - България

Full Version: Nissan Primera
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, искам да питам някой има ли преки впечатления от тоз Нисан, че вероятно ще купувам такъв, двг е 1.6 бензин на 120 000 реални (ама верно реални км),1998г. Просто питам има ли някакви слаби места, които да гледам и въобще няк'ви впечатления.
Точно за P11 нямам впечатления, но за P12 имам доста. Накратко ako ти предлагат P12 бягай надалеч. Цената на частите на Volvo ще ти се сторят ефтини. Бензиновия мотор 1,8 е с малък ресурс, има доста странен проблем с катализатора, гори масло. Ръчната скоростна кутия е проблемна и е много вероятно да е творение на Рено. Предницата е с по един носач. На теория добре, но на практика струва колкото всичките на Audi A4. Много проблеми с електрониката. Досега не бях виждал 4 цилиндров двигател с 4 ламбда сонди.
Аз имах по-старата Примера П10 с дизеловия двигател,но имам впечатления и от по-новите,за които питаш.Като цяло автомобилът може да се опише с няколко приказки - ненатрапчив дизайн,но за сметка на това ужасно здрава и непретенциозна от към поддържане и също така доста устойчива благодарение на много доброто си окачване.Двигателя 1.6 се слага и на предишната примера и е с верига.Общо взето екстри няма,освен най-необходимите като пълен ел.пакет и климатик.Огледай горните носачи в какво състояние са,защото това е една от малкото им болежки - просто нашите пътни условия са много добри за бързото им разбиване.Един носач горен е от 50 до 100лв.Ако си решил да я вземеш,те съветвам да идеш на "Хр. Ботев" има за по 120лв/бр носач,който не е с гумени втулки,а с лагери и на практика си решаваш проблема с горните носачи.Освен това вдигни колата на крик и размърдай гумире,за да видиш дали има луфт от шенкелите.За други слабости не се сещам,но съм сигурен,че няма да останеш разочарован от колата.Давам ти пример за цени на частите:
биалетка -от 15 до 35лв макс
шарнир- от 12 до 25лв
носач горен -от 50 до 120лв
накрайници - къси от 10 до 20лв;дълги 35-50лв
амортисьори (от Англия 70лв ) от БГ 100-ина левчета.
карета 85лв.
До колкото си спомням ремъкът на хидравликата,климатика и динамото са еднакви,така че ако не дай си Боже се скъса един,веднага може да се смени с другия за закърпване на положението. Частите не точно най-евтините,но пък за сметка на това сменят веднъж на 80-100к км според това колко се пази.
П.С.
За по-добра информираност посети форума на Нисан,поразпитай ги хората,доста са отзивчиви и си помагат доста.