Волво Клуб - България

Full Version: високооктанов бензин или просто качествен такъв....
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Проблема е следния...Имам няколко познати на бензинонстанции и всички твърдят ,че не си заслужава да давам пари за по скъпи бензини било то 98-100 или друго...Причината:
Зареждало се рядко и бензина застоявал...На ЛукОйл карали два камиона седмично 95 и един 98 на няколко месеца Confusedhock:
И какво правим сега?Ще ходя и на шел да подпитвам колко често им карат гориво 100 октана ама картинката не е розова ...
Мисля си за разни добавки филми?Идеи?Не ,че искам да карам по цял ден с 100 октана просто от интерес....
Така и така си от Габрово, отиди при Наско Божилов/АРА Мотор спорт/ и го попитай какви добавки би могъл да ползваш и какъв бензин ще ти препоръча. Преди бях писал в една тема за състезателен бензин за 5лв. литъра, но се оказа, че цената е 5, но евро. Поздрави.
толкова хувава тема, жалко че никой не пише... явно всички колеги я карат само на газ :roll: ето я и моята класация на бензиностанции... на последно място са тип селски, малки с невключени помпи и гориво с неясен произход и качества... за предпоследното място конкуренцията е голяма и си го поделят Лук Ойл и Петрол (поотделно и смесеният им вариант)... едно място по-напред за Шел, пред тях РомПетрол и начело на класацията са Еко и ОМВ... от личният ми опит: зареждайте на големи бензиностанции, по възможност да е една и съща, заставайте на колонка на която има кола, така ще сте сигурни че помпата е включена и няма да ви налеят един-два литра въздух... във Варна положението със зареждането е малко по-различно... на големите бензиностанции - поне един път седмично, така че твърдо съм за по-високо октановия бензин, ако двигателят ви го позволява... усеща се видима разлика при тръгване от място и на по-голям баир, би трябвало да има намаляване на средния разход на гориво с 0.5-1.0л /100км, при по икономичните двигатели е по-осезателно, за големите дори и да има разлика в разхода - няма да я забележите... невидимата разлика се вижда след време - по-малко проблеми с двигателя и по-ниски разходи за ремонт и по-рядко... Big Grin то и от самолет се вижда, че идва малко скъпичко, затова от време на време смесвам 1/1 100 октанов с обикновен 95 8)
Аз м/у другото с тази класация не съм съгласен.Аз съм доволен от LUKOIL-a и колата ми на газ върви много добре. За три години никога не съм изпитвал нужда да зареждам 98 .Лично за мен даването на кентаври за по скъп бенз. е ощетяване на MY SELF и MY FAMILY от други по-необходими неща.А пък кво значи двигателя да го позволява нали става въпрос за VOLVO.
Когато си взех мойта кола в резервоара все още имаше италиански бензин около 20л.Еми свърши...свърши и вървенето въпреки че след това сипвах и от "хубавите" бензини.И вече само 95.
А такаааааааа!
най-сетне някакво раздвижване... класацията е моя и е чисто субективна, плод на моите наблюдения тук във Варна... не знам за вас, но на моята кола като и налея от 100-октановия се усеща разлика даже и да е смесен 1/1 с обикновен 95А 8) винаги зареждам от ЕКО-то на Сливница... за газта нямам никакви наблюдения, защото все още не използвам.
Aз основно зареждам от ЛУК-а на Цар Освободител под Билата и съм доволен.За газ става въпрос,но и от бензина нямам никакви оплаквания вече трета година!
е, то си е ясно, че който си е на газ - почти няма никакво значение какъв бензин зарежда и от къде (то веднъж като си прежалиш двигателя, после е лесно) 8) смятам, да подканя колегите които я карат само на бензин, да не се спотайват (особено ако са от Варна), ами да споделят опит - защото всички сме от страната на губещите. От другата страна са нефтените компании Sad
Аз от много време карам с 95+ от ЕКО и съм много доволен. Колата си върви екстра и разхода в сравнение с 95 на ЛУК ми падна с над половин литър. Вече 2-3 пъти зареждам от новия 95 на ЕКО Економи и разхода наистина пада, но при мен поне е максимум половинка. Иначе когато мога винаги зареждам 98 от ЛУК + Бардал за октаново число Big Grin Тогава вече не мога да си позная колата :ctf2: :ctf2:
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9