Волво Клуб - България

Full Version: XC70 - проблем с хидравликата!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги, моля за спешна консултация! Днес сутринта ми направи следния проблем - докато правя лек завой, волана ми стана "твърд", все едно е изгаснала колата. Преди половин час докато пътувах към офиса проблема се повтори докато заобикалях една дупка. И в двата случая карах с малка скорост, но като се замисля какво можеше да стане в по-остър завой с по-голяма скорост ... [Image: animated113.gif] Някой от Вас имал ли е подобен проблем и евентуално какво следва? То е ясно, че ще се ходи в МП, но като ги знам какви са бързаци, сигурно ще ходя с такси една седмица Cry
Рейката? Състояние при последна проверка? Има ли луфт?
Нивото на течността за хидравликата?
Още един въпрос:
При крайно завит волан има ли виене? В момента на "изключване на сервото" по таблото дискотеки разни?
s0me0ne Wrote:Рейката? Състояние при последна проверка? Има ли луфт?
Нивото на течността за хидравликата?
Нямам идея кога е била последната проверка, взех колата преди две седмици, в петък бях в МП, за да изчистят една грешка. Преди това са я проверявали напълно 2 пъти - един в София и един във Варна! Нивото е добре, няма луфтове, върти се с един пръст волана :roll:

yuckuJackD Wrote:Още един въпрос:
При крайно завит волан има ли виене? В момента на "изключване на сервото" по таблото дискотеки разни?
Няма виене брат, никви дискотеки Cry

Обадих се в МП, записаха ми час за вторник 14.30 Confusedhock: Викам му на оня - абе човек, страх ме е така да карам, оня вика - карай смело Confusedhock: Ами ако стане с висока скорост в завой, викам му аз? Отговор - споко, няма да стане. Баси, мислех си, че по-големи тежкари от Балкан стар няма, ама май съм се лъгал ...
s0me0ne Wrote:Рейката? Състояние при последна проверка? Има ли луфт?
Нивото на течността за хидравликата?

И аз исках да му видя нивото на хидравликата,ама тъц.Капака като ме видя и се уплаши.Половин час се борихме да го отворим и не стана.Свалихме маската.жилото се движеше,но едната закопчалка не се предаде. Arrow
Здравей

Аз имах подобен проблем ВОЛАНА СТАНА ТВЪРД но при мен имаше причина
беше след силен дъжд и прегазих една локва, мисля ( сигурен съм ) ,че ремъка се намокри и приплъзна докато изсъхне няколко секунди нямах СЕРВО
Днес ми монтираха някакви пластмасови капаци /не питайте какви и къде, така и не можах да разбера/, смениха и жилото на капака. Чакам следващия сериозен дъжд, макар че съм много скептично настроен. Просто не виждам каква връзка могат да имат някакви предпазни капаци, с хидравликата на волана. Все пак нали е херметично всичко там :roll:
Сериала продължава :lol: Днес отново се получи проблема, прави ми впечатление, че когато мина през дълбока локва, сервото дава фира :roll: Ако на някой му идва нещо на акъла, моля да сподели :!:
Привет на всички,
същия или много сходен проблем споходи и моето Волво, като гледам са една реколта и еднакъв модел и двете машини.
Аз утре ще посетя МП Пловдив и ще пиша за резултатите, стига да ги има Wink !
При мен проблема е налица само при неподвижен автомобил веднага след потегляне волана "олеква",
друго което се сещам, от известно време при мен се чува и непервичен шум от хидравличната помпа при напълно навит волан и странно потреперване във волана при около 100 км/ч като от не балансирани гуми(проблемът се усеща от време на време и то при шофиране върху хубава настилка)!
Нямам спомен да съм мокрил сериозно клетата колица!
Поздрави от Пловдив!
Здравейте,
в момента имам точно същият прблем като описаният от Мънцата.
При преминаване през по дълбока локва, волана се втвърдява и след няколко секунди омеква отново.
След обаждане до Мото Пфое ми беше разяснено, че потенциален проблем е намокрянето на ремъка на хидравликата, който приплъзва и волана се втвърдява.
Макар и след няколко години, бихте ли споделили, дали след поставянето на капаците проблема е отстранен или намерихте някакво друго решение ?
Колата е XC70, 2008.
Благодаря!
Pages: 1 2