Волво Клуб - България

Full Version: Съвет за покупка на Волво 850
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,

Искам да помогна на брат ми да си купи кола, като мисля че Волво 850 е подходящ автомобил за него. За мен търся 940 за което съм пуснал друга тема.
За съжаление не съм запознат със силните и слаби страни на модела 850. Кои двигатели са надеждни и кои не. Кои са скъпи за поддръжка и кои по-разумни. За сега съм се ориентирал към бензин с механични скорости, но нищо по-конкретно.
Ще Ви бъда много благодарен ако ме информирате и за това на кое трябва да обърна по-специално внимание, когато правя огледите на колите.
Благодаря Ви много предварително.

Поздрави
Ами добре си се ориентирал. Щом търсиш бензин вероятно ще слагаш газ, за обикновена газова уредба е подходящ най слабия двг-126 коня (2.0 10 клапана). Освен, че е най-подходящ той е и най-слабия двигател (става дума за конски сили), който е малко слаб за това купе, по мое мнение. Най-добрия двигател, като разход и мощност е 2,5 10 клапана или 2,0 20 клапана и двата са по 143 коня. А ако намериш 2,5 с 20 клапана 175 коня-не се чуди, за всичките тези агрегати е по-добре да сложиш инжекцион. Разликата в разхода е малка, а комфорта е доста по-различен.
За съжаление вече трудно се намират запазени екземпляри, може и да погледнеш В70, разликата с 850-ките е само визуална.
Двигателите са с голям, да не кажа огромен ресурс, така че ако попаднеш на кола около 200к/реални не се притеснявай за двигателя. Носачите са малко скъпи-около 300лв, но пък се рециклират, така че не е много страшно, а пък и се сменят веднъж на много време. По всяка вероятност и климатика ще е за пълнене, но като цяло са здрави, дуракоустойчиви каляски
Ей това не вярвам да е на повече от 300к и ми изглежда доста добре
<!-- m --><a class="postlink" href="http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11311932571313661&f1=details">http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details</a><!-- m -->
Благодаря за съвета колега. До колкото разбирам няма значение кой е двигателя, т.е. ако са изправни всички са здрави.
Базовия двигател може би ще е подходящ за брат ми, защото не е състезател, а сега в момента кара Голф 2 1.6 бензин автоматик :-)
Иначе това Волво, което си ми пратил смятам да отида да го видя непременно, защото изглежда добре и е хубаво изпълнение.
Надявам се ще получа коментари и от други колеги по отношение на 850-ците.
Поздрави
Определено трябва да огледаш и обявите за В70 и С70 до 2000 година, има много интересни обяви.
Модела към който си се насочил, а именно 850, респективно S 70 / V 70 е най-правилният избор когато става въпрос за здрав, сигурен и комфортен автомобил от среден-висок клас на нормална цена, двигателите са практически вечни, а останалата част от автомобила, като купе, салон, окачване и т.н. е в пъти по-издържлива от конкурентни модели на мерцедес и бмв или ауди примерно. Много е важно конкретния екземпляр, към който си се насочил в какво състояние е, ако е запазен и някой, който разбира от коли и то Волво и му вярваш, смисъл доказал се е за теб в това отношение, ти каже че е читава при огледа, то тогава няма място за чудене.