Волво Клуб - България

Full Version: D5 масло
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
На празех ход почти не се долавя страничен шум. Чува се по усезаемо когато е натоварен двигателя и на студен и топъл двигател почти няма разлика, мисля че като стопли хубаво тракането лека намаля. Аз не съм в Бг колата е карам в УК. А какво бихте ме посъветвали за по лесна продажба с по малка инвестиция от моя страна?
stanislavsin Wrote:На празех ход почти не се долавя страничен шум. Чува се по усезаемо когато е натоварен двигателя и на студен и топъл двигател почти няма разлика, мисля че като стопли хубаво тракането лека намаля. Аз не съм в Бг колата е карам в УК. А какво бихте ме посъветвали за по лесна продажба с по малка инвестиция от моя страна?
Защо не пробваш с малко двутактово масло в резервоара?Ако нямаш филтър за твърди частици де! Idea
Имам Филтър за твърди частици. Sad
backstage Wrote:Total Quartz 5w40 правилен избор ли е?
Зависи дали отговаря на спиецификациите ... иначе ТОТАЛ са хубави масла.

stanislavsin Wrote:Имам Филтър за твърди частици. Sad
Тогава взимаш ashless (безпепелно) масло. Такива масла са полусинтетичните или синтетичните 2Т масла.
backstage Wrote:Какви трябва да са спецификациите за D5 колега?
С3 - ако е с DPF трябва да е бездимно.
Реално ВОЛВО в момента слагат А5/В5, но е с ниска срезливост и се намира масово като вискозитет 0w30 ... в темата е писано доста Wink
Гледай класът да е поне SL или SM - това е показател за съдържанието на присадки.
backstage Wrote:Колега, ако е ACEA B3/B4 има ли проблем, защото моята кола е без DPF. Прочетох първите 10 страници от темата и ще сипя Statoil LAZERWAY 5W40 най-вероятно, само че се чудя има и едно на което пише TDI накрая, каква е разликата със обикновеното Statoil LAZERWAY 5W40?
Ако няма DPF - става, но за да си сигурен и спокоен - питай Тео, той е много наясно с маслата Wink
TDI означава, че покрива изисквания за помпа-дюзата на VAG.
backstage Wrote:Сигурен съм, че няма DPF, даже и махнах единия катализатор преди 2 месеца Big Grin Значи ще сложа обикновен Statoil 5W40. А другото, което исках да питам, в момента колата е с 10W40 неизвестно какво масло. Предишния собственик го е налял, до преди това е обслужвана само в МП, извадих и сервизната история, но явно им се е видяло скъпо, след като са решили да я продават вече. Таа понеже 10W40 е полу-синтетика, има ли някакъв проблем сега, трябва ли да промивам системата и има ли някаква опасност да се пресече новото масло?

Колега ако 60-ката ти е преди 2007 година нямаш ДПФ това мога да ти го гарантирам. От там можеш да сложиш и по-скъпото масло, но можеш да караш с по-евтиното със спецификация А3/B3. Аз лично не бих си сложил Статойл, защото това масло не съм го срещал никъде в Англия, Швейцария, Германия. До колкото виждам се предлага само в Източна Европа. :!:

Друго важно са маслата е цената. Евтините масла, колкото и да са прехвалени са..........
За да разбереш дали едно масло има качество, е хубаво да се помирише! Повечето евтини масла миришат на отработено, правят се от рециклиране на работено масло обогатено с добавки и филтрирано. Хубавите масла, принципно нямат нямат мисрис. Idea

В твоя случай, няма нужда от промивка, просто си сложи синтетиката и карай.

Поздрави
Благодаря за отговора, колега. 2003г. е 60-ката, така че със сигурност няма дпф Smile Ти каква марка масло би ми препоръчал?
backstage Wrote:Благодаря за отговора, колега. 2003г. е 60-ката, така че със сигурност няма дпф Smile Ти каква марка масло би ми препоръчал?
По темата за маслата на нашите двигатели, аз винаги съм се придържал към препоръките на производителя т.е. VOLVO... Wink
За моята, D5 185 hp, дават А5/В5, и това слагам, при това Castrol, Professional 0W30.
Много пъти се е стигало до спорове, кое точно масло е показано за нашите коли.
Уважавам мнението на всеки един колега - A5/В5, С3... и т.н.
Но си мисля, че инженерите препоръчвайки определен вискозитет и спецификация, са направили достатъчно часове и километри тестове, за да стигнат до съответните препоръки.
Не отричам прогреса в технологиите, напротив, но в случая все едно да имам ЛАДА 1500S, 1977 г. и да я зареждам с MaxMotion 100 или Nitro Shell бензин... Big Grin
Отвори си книжката или сайт на уважавана марка масла и провери за твоята кола какви са препоръките, това е моя съвет! Wink
Поздрави!
ПП. И дано темата не стане поредната "Ивица Газа" в нашия форум... Big Grin
backstage Wrote:Благодаря за отговора, колега. 2003г. е 60-ката, така че със сигурност няма дпф Smile Ти каква марка масло би ми препоръчал?

Аз лично карам с Фукс от поне 7 години насам. Изминал съм над 300 000 километра на различните коли, които съм имал и маслото винаги е било Фукс. Проблеми никога не съм имал, а маслата им са с гарантирано качество. Това е, което аз мога да препоръчам. Иначе Мотул, Мобил 1, Валволин са добри масла. Предполагам, че Статойл не е лошо масло, просто ме притеснява, че се предлага само във вашата част на Европа.

Поздрави
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27