Волво Клуб - България

Full Version: малко проблеми преди зимата :(
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, обръщам се към Вас с молба за съвети!
Имам два проблема, първия е ю, че когато си карам колата и загрее след като я загася не може завърти след това ( в повечето случай) трябва да я оставя да мине малко време и тогава завърта и си пали без проблем. Какво може да породи такъв проблем, някой сблъсквал ли се е до сега?
И вторият ми въпрос, когато я запаля студена от известно време първите 5-6 секунди работи мн странно, като че прекъсва и не работи на вс цилиндри или нещо такова щом дам газ и я изфорсирам се оправя!
Модела е 460 1.8 '92
Поздрави!
По първия ти въпрос-свали си стартера и го сервизирай.
И двата въпроса са дъвкани многократно
По втория въпрос кабели и свещи Smile
fvladimirov Wrote:И вторият ми въпрос, когато я запаля студена от известно време първите 5-6 секунди работи мн странно, като че прекъсва и не работи на вс цилиндри или нещо такова щом дам газ и я изфорсирам се оправя!
По този въпрос имах подобен случай с калпав бензин на астрата преди време. Може и да не е от това, но тогава зареждах от Лукойл и като я запаля първия път за деня ей така не работеше равномерно първите няколко секунди. След като смених доставчика на гориво повече не ми се случи такова нещо. Предполагам че имаше някакви боклуци в бензина и като стои колата няколко дни на едно място те се утаяваха на дъното на резервоара. Но е само предположение, разбира се. Не съм сигурен дали при теб е същия проблем, може и да е друго...
Благодаря за мненията Smile първия въпрос е решен, оказахасе слаби връзки, разбрах го след като свалих стартера и на две места казаха че няма какво да се поправя по него Smile вторият въпрос обаче си остана Sad кабелите съм ги сменил преди 2 години с кабели Бош и някак си неми се вярва вече да са заминали , свещите ги смених лятото, бензина пък е от омв и не че ги хваля но до сега не съм имал проблем с тях. Освен да проверя свещите пак ??????
Поздрви!
Отвори дестрибуторната капачка и виж какво може да се направи.
... имал съм подобен проблем (става дума за твоя втори) като ефекта му се засилваше със застудяване на времето като при топло време почти не се усещаше ... проблема си го реших с реглаж на клапаните ... за съжаление обаче ефекта при мен бе твърде краткосрочен понеже единия ми клапан е бил прекалено затегнат от майстори на предишния собственик ... след реглаж нещата както казах се стабилизираха но проблема не се реши стопроцентово и се наложи отваряне и подмяна на клапана ... пак реглаж и ефекта бе на лице !

... направи си един реглаж на клапаните па дано да е от това
nikistk Wrote:По втория въпрос кабели и свещи Smile

... сменят се на 50 000 хил. ... и ако е от тях гаранция че проблема няма да се проявява само след запалване (както е рекъл колегата първите няколко секунди и след форсиране си идват нещата на място) :mrgreen: