Волво Клуб - България

Full Version: Задни амортисьори
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Днес, по съвет на Станчони намерих един магазин, май Тех-ко се казваше и поръчах чифт "Монро". След смяната ще пиша за ефекта.
Монро са 3 -вида ти от кой си поръча ?
Без поддържане на ниво. Абе, най-простите за 99лева. Гаранцията им е две години. Тези с три години гаранция бяха с двайсетина лева по-скъпи, а онези с нивата изобщо не ги коментирах. Прецених, че колата няма да векува при мен и е излишно да купувам нещо скъпо. Обикновено ги оженвам 18-годишни, две години остават.
Излишно е да казвам, че са газови.
Само питам аз взех Рефлекс с 3 години гаранция но през далечната 2009 и май са пак за смяна.
Моя грешка тогава беше че не смених и пружините.С нови пружини може би още щяха да са читави.
Трудна работа. Дават среден живот на тези части около 80 000 километра. От 2009 досега вероятно си ги подминал. Овен това нашите пътища и дупки са "по-така". Ако искам да си повдигна колата, която не е клекнала, ще подложа малко гума или шайби. На Реното правих така, на БМВ - то купувах усилени пружини, само дето дадох по 80 лева на бройка.
При всички положения съм минал над 80 000км.
Аз я взех края на лятото 2008 и съм кара само 1есен и 1зима и април месец на следващата година ги смених.
И до сега 99 000км.
tortomanin Wrote:Днес, по съвет на Станчони намерих един магазин, май Тех-ко се казваше и поръчах чифт "Монро". След смяната ще пиша за ефекта.

Дано да нямам повод да ям шамари после ...

:mrgreen:
В България дребните проблеми се оправят с помощта на дестилати, а след третия вече няма почти никакво значение кой черпи.
tortomanin Wrote:В България дребните проблеми се оправят с помощта на дестилати, а след третия вече няма почти никакво значение кой черпи.

Пич ! Big Grin
Днес новите амортисьори бяха курдисани. Задницата стана с една идея по-висока, возенето се подобри леко, но най-важно е поведението в завой, което още не е тествано. Не може да няма подобрения, но не трябва да се забравя, че не са сменени и четирите. А като ги сменя /не обичам високите скорости по магистрала, но съм фен на планинското каране/ да не кажа: Защо не ги смених по-рано!?
Pages: 1 2 3 4 5 6 7