Волво Клуб - България

Full Version: Моля за съвети! Проблем с турбината !!! :х
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Имам следният проблем с колата ми Волво 440 1.9 ТД Бодигард, когато съм на втора или трета предавка и ускорявам турбината се включва и почва да ускорява, но до един момент в който почва да отказва и колата се фурсира (един вид все едно се кара на полусъединител) не знам какво стана с тази турбина , но до преди 1 седмица си беше добре. АКо някой има представа какъв може да е проблема ще съм му благодарен да сподели с мен преди да ида на майстор (който евентуално да ме одруса здраво).
Моля се на бога да не е проблема в самата турбина, че нямам пари за подмяна или поравка по самата нея. Дано да е някъв дребен проблем с дребни пари Big Grin .
Благодаря предварително за всяко едно мнение.
Във въпроса ти се съдържа и отговора СЪЕДИНИТЕЛ.
Дано греша но според това което си написал като симптоми няма какво друго да е .
И на мен ми мина през ума това, но аз си мислех, че съединител издава багажа когато почне да отделя педала твърде високо и придърпва колата?! В моя случай аз вече съм включил на скорост и съм в движение , и решавам да натисна газта повече с цел да ускоря чрез турбината и това става само в началото докато идва момент, в който форсира двигателя и трябва да отпусна педала на газта за да смъкне малко обороти и да карам с моментната скорост. (пример: карам на четвърта с около 70км и натискам педала на газта с цел да ускоря...това се случва, но за няколко секунди през, които съм ускорил с максимум 5 км отгоре и след това се фoрсира двигателя един вид се едно съм натиснал съединителя, но реално не съм ).
Малко се увъртолих , но се надявам да е разбираемо Big Grin
За съжаление съединител е.
От къде си?
От София съм, ако е съединител се радвам, защото мислех, че нещо се е прецакала турбината и вече виждах как давам 400 лв (примерно) за ремонт и т.н. В последните месеци ми се разгони фамилията по тая кола, шоферската вратата ми висна с педя, предел ляв амортисьор хлопа, и оня ден видях че и ремъка е за смяна Big Grin , тоци трябва да се правят, че полвината табло не свети + третя стоп свети като габарит Big Grin
Прати тел на лични с подробни координати да осъществим връзка.