Волво Клуб - България

Full Version: Съвместимост на двигателите м/у волво и рено
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, искам да попитам, може ли да се присади на рено 19 двигател от 4ХХ серия? Т.е. напълно ли са еднакви или има разлики в окачването към коша.
За разлики в присаждането не знам,но знам обаче,че Волво,като са взимали двигатели от Рено са ги преправяли ,тъй като стандарта на качество в Швеция е много висок и различен от франсетата.Така,че моят съвет е да си търсиш двигател точно от Волво!
Опс-не обърнах внимание,че искаш Волвов двигател на Рено да слагаш.Сори!
NASKO1973 Wrote:Здравейте колеги, искам да попитам, може ли да се присади на рено 19 двигател от 4ХХ серия? Т.е. напълно ли са еднакви или има разлики в окачването към коша.
Ами то двигателя е на "магарето". Т.е ако можеш предна рама (магаре) да присадиш от едната на другата, би трябвало интервенцията да стане. Поне е по-лесно да мериш - разтояние и диагонали м/у четири болта. Макар че като търсих магаре за моята не се сетих да проверя дали на рено не е същото. По скоро не е! (последното е гадаене)
Интересно ми е дали магарета са едни и същи. Пиши като провериш 8-)
Абе цялата работа е, че един колега има едно катастрофирало 460( удара е отзад) и се чуди дали да не го пусне и във форума на Рено. Двигателя е с карбуратор 1.7 91г. Не съм пуснал темата в раздела продава, щото продавача е малко несериозен, ама ако има интерес мога да съдействам, колата е в Плевен.
Двигателите са еднакви! Разликата е в лапите,но те се сменят.