Волво Клуб - България

Full Version: Конденз по капачката и пръчката на маслото..
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
Става дума за Волво-850 - 2.0 - 10 вентила.
Този проблем го забелязах тази година когато се застуди времето. Ползвам колата всеки ден на късо разстояние (2км). Един ден при проверка на маслото забелязах бяло наслоение на долния край на пръчката за маслото, отворих капачката за маслото и видях по нея същото бяло наслоение все едно, че влиза вода в маслото. Не обърнах особено внимание, но започнах да следя нивото на антифриза. Нивото му стоеше на едно положение. Преди няколко дни трябваше да сменям маслото и се оказа,че то е почти бяло. Направих промивка на двигателя със специално масло и сипаха новото. Човека ,който смени маслото каза,че това е конденз на двигателя понеже карам колата на къси разстояния и ми даде съвет да отвивам капачката на маслото след като спра колата за 2-3 часа. Това го правя вече три дена и нямам конденз по пръчката или капачката на маслото...
Та искам да попитам имал ли е някой подобен проблем ? То е ясно, ще трябва да се ходи на диагностика...
Имаше, цяла тема , по този въпрос, потърси я, във форума има търсачка, а иначе, "няма се пуашиш копуеле" всичко си е наред, лятото, "проблема" ще изчезне :twisted:
Колега и аз имам,но само по пръчката.Става въпрос за 2.0 турбо.Имам наблюдения,че при по продължително каране или извън градско конденза изчезва.Да добавя,че маслото ми е на 2000км. пълна синтетика.Ако ти е запушен масления сепаратор и от там може да ти се получава конденз.
Аз също препоръчвам профилактика на картерната вентилация Wink