Волво Клуб - България

Пълна версия: Помощ - ще купувам 850 126к.с - имам нужда от съвети
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте налага ми се да купувам волво 850 с 126к.с мотор. Колата е с климатроник абс, ел. стъкла и т.н.
Върху какво най-вече да обърна внимание върху този модел, защото всяко кола има слабост към болни места.
Как да проверя зимно време климатроника дали работи, или ако няма фреон, поне компресора да е читав.
Лошото е че този автомобил ще е с друго предназначение, ще се ползва за катафалка, и ще се подържа доста сериозно. И още нещо някой от вас притежателите, ще премерите ли разстоянието при свалени задни седалки от багажника до гърба на предните за да знам горе-.долу дали ще има 2 метра. Колата ще се кара само на бензин за газ и дума няма да става. Мотора е 5 цилиндров нали, ако работи тихо и нрмално, дали да не му отвия свещите за да ги погледна и евентуално да му замеря компресията.

Почти съм сигурен че колата не е 140 000 както пише в обявата, макар интериора и екстериора да много свежи.
А съм виждал волво свалено от автовоза 7** модел на 485 000 км. със доста свеж салон, след коет му върнаха км. на 185 000 дефакто 300 000км. и на 2рия ден замина никой нищо не позна.

И обслужването на този мотор ремъци ролки водна помпа с неоригинални части какви пари излиза. На ваще волва какви масла сипвате.
Ако си от София ще я погледна ,иначе обърни внимание на : маншоните на полуоските ,въобще цялата ходова част отпред , отзад ако не е с нивомат няма проблеми ,иначе са доста здрави коли за друго не се сещам в момента
Катафалки съм виждал само от 9хх серия, с паднали седалки мисля, че е по-малко от 2м.
Нека някой от колегите да премери дали има 2м. Иначе има катафалки волво и 245, 745,755,945,965 и се завършват на 5 последната цифра. Незнам какво означава последното 5 - по-дълга база ли е. Иначе има и едно волво 940 но е с турбо 155к.с. И двете коли са в София. До сега не съм имал бензинова кола с турбо и незбнам как да го проверя дали работи нормално. Ще помоля някой от вас който има време да ми прати на ЛС тел си номер за да помогне при огледа за изправноста на автомобила.
5-цата означава, че е с 5 врати, демек комби
cvettomirr написа:...Как да проверя зимно време климатроника дали работи, или ако няма фреон, поне компресора да е читав...
Колегите с 8ХХ серия да кажат дали е като V40 като се пусне при студена кола обдухването на предния прозорец дали включва климатика.Тогава лесно се познава като включи по натоварването на мотора.Отделно при задаване на най-ниска температура принципно стои постоянно включен и пак се усеща.
'псолютно!
Хайде помогнете де, на никой ли му се не опъва метъра да премери от багажното до предните седалки за какво разстояние иде реч. Иначе обслужването на този мотор като пари какво излиза. А другият мтор 2,0 бензин с турбо 155к.с мнения за него.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvoclub.org.uk/press/pdf/presskits/850T5PressKit1993.pdf">http://www.volvoclub.org.uk/press/pdf/p ... it1993.pdf</a><!-- m -->
Заповядай колега.Тук са описани размерите.