Волво Клуб - България

Full Version: Бензинова помпа не работи
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Днес, като паркирах пред нас по традиция,преди да изгася двигателя минавам на бензин(с газов инжекцион съм) и хоп колата поработи 10сек. и изгасна,досега никога не го е правила.Давам на контакт бензиновата помпа не се чува,гледам бушона й (номер 2)изгорял.Сменям,паля,работи 10сек.и пак изгасна,същата работа и така три пъти,три изгорели бушона 15А.Сложих 25А,колкото да я паркирам,като хората,поработи повече от преди и най накрая изгасна,викам си и този бушон изгоря,отварям,но уви здрав.И започна великото мислене и гадаене за проблема.Викам си бензиновата помпа е окъсила и изгоряла, и от там ми гори и бушонът, или пък релето му ми прави проблеми.Но ако е това причината,защо колата работи?След няколко часа сложих правилния бушон 15А(четвърти по ред),паля,работи около 10-тина сек.бушона изгаря и колата естествено гасне.А, между другото проверих кабеляците около помпата, видимо всичко е о.к.След като се консултирах с приятел(жокер обади се на приятел),стигнахме до извода,че най-вероятно в бензиновия филтър има замръзнала вода или боклуци, и от там се товари помпата и гори бушона.
Колеги,какво е вашето мнение и сблъсквал ли се е някой с подобен проблем. :!: :?: Idea
Задължително трябва да се провери или по скоро подмени филтъра. При запушен филтър помпата се товари качва тока. Съответно тя става и по шумна, защото трябва да преодолее съпротивлението на филтъра/един филтър е около 30 лева/. Ако не е филтъра проблема е електрически.
Проблема е решен.Оказа се бензинова помпа.
armagedon Wrote:Проблема е решен.Оказа се бензинова помпа.
Здравейте колеги. И аз имам същия проблем вече от 3 месеца, но при положение, че имам 3 служебни коли не съм се занимавал, паля и карам само на газ. Дайте съвет от къде да започна? Бензиновият филтър ми е сменен скоро и не энам от къде да започна търсенето. Това което успях да разбера, че до помпата стига ток, но до там. Предварително благодаря.



Корекция на правопис! ivanmblaster
Ми значи помпата не работи,почвай от нея!