Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с филтър
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте. Днес се сблъсках със следният проблем- изписа ми :" soot filter full check manual " след което загуби мощност.Някой имал ли е същият проблем. Колата е XC90 D5 2007
Просто филтърът е за смяна колега.
Явно има датчик на филтъра който казва че е задръстен.
Здравей колега,доколкото съм чел в инструкциите ,това не е проблем ,просто този филтър за твърди частици има цикли на работа ,през които се пълни със сажди и съответно после ги изхвърля/или изгаря/.Доколкото си спомням ,пишеше ,че след като се появи това съобщение,трябва колата да се покара малко извънградско или по магистралата,през което време двигателя работи в по-различен режим/разбирай загуба на мощност/,докато не отчете ,че филтъра е почистен ,и готово.
Задръстил се е филтъра за твърди частици. Лекува се като се покара извънградско около 30 - 40 км със скорост между 80 - 100 км/час.
Задръстил се е филтъра за твърди частици. Лекува се като се покара извънградско около 30 - 40 км със скорост между 80 - 100 км/час.
Карах около 70км и няма промяна
Карах около 70км и няма промяна
да не си сипвал гориво менте? Аз бих я напънал дори с повече от 100 КМ все пак производителя когато мери разход го прависъс скорост до към 90 КМ. сложи някакво хубаво гориво Ви-Повер и добавка. Би трябвало да ги издуха мръсотиите със висока скорост, ако караш
Здравейте,

Днес ми колицата (V60) ми изписа същото съобщение. Интересува ме дали някой си е решил този проблем и как?
И оборотите с които се кара извънградско са от значение. Трябва да са по-високи. Тогава ДПФ се самопочиства, ако всичко е наред. За качественото гориво също съм съгласен. И ДПФ си има обаче някакъв експлоатационен живот, така че ако е свършил ще се наложи или да го замените с нов или да го премахнете. Поради високата цена на новия се практикува втората опция.
Pages: 1 2 3