Волво Клуб - България

Full Version: ПРОБЛЕМ С РАБОТАТА НА МОТОРА
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте на всички!Проблема е следния.Имам Волво 850 2.0 20V TURBO.Миналата година реших и си сложих газов инжекцион.След известно време светна ламбда сондата.Колата работеше перфектно но,като загрееше хубаво така започваше да прекъсва, че разби каретата на полуоските, направо гаснеше и не искаше да запали.Работеше на 2-3-4 цилиндъра но само,като загрее.Газаджиите не установиха проблема,гледаха я и казаха че сондата работи.Ходих при Жоро в студентски град.Там един младеж и прави диагностика и той също каза че сондата е наред и лампата щяла да изгасне след малко но не,не изгасна,посъветва ме да сменя капачката и палеца аз смених и свещите.Колата се оправи но не за дълго.Много менеще оборотите когато я запаля.Скоро ходих до Севлиево,вечерта оставих Волвото,всичко точно.Сутринта паля но нещо не работи както трябва.На таблото ми показва страхотен разход 32-35л. на 100км..Минах 130 км. с бутилка и половина газ(бутилката е 40л.). Започна да прекъсва на газ,обърнах на бензин добре работи но гори като ламя.Проблемите са на газ и на бензин.От какво може да е този як разход?
На мене ми се случи от компютъра на газовото подобен проблем.
От ламбда сонда може да харчи ама да прекъсва едва ли.
На 4-ките има един датчик на маховика за положението на коляновия вал
аз бих заложил на него.Може и да е бобината или бобините не познавам тези мотори.
И този младеж, не ти ли каза защо свети ламбда и ли само ти взе парите и ти каза да караш :!: :!: :!: Мен ми изглежда като да е заминал дебитомера, но така без да видя колата няма как да кажа по-точно, иди пак на дигностика и всичко ще си каже :!: :!: :!:
Прекъсването само на газ ли го има :?:
Колега, като започне да прекъсва, без да гасиш двигателя, размърдай и/или извади куплунга на дебитомера и виж има ли промяна.
Като ходиш на диагностика поискай да ти кажат всички регистрирани грешки и съответните кодове.
Коя година е колата?

Индикаторът със символ ламбда е всъщност индикатор за проблем в горивната и/или запалителната система, причините може да са доста. В повечето случаи лампата продължава да свети дори след отстраняване на проблема докато не се изчистят грешките от компа.