Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с температурата на водата.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Пак ми се налага да се консултирам по един въпрос с вас.
След дълъг ремонт на двигателя на 850 ката. Смяна на гарнитура на глава,ролки,ремаци,водна помпа и т.н.т. Най накрая вече я зглобихме и запалихме колата.
Всичко добре колата заработи перфектно. Но стрелката на температурата на водата на таблото отлепя половин сантиметар и толкова не отчита повече. Измерихме водата на казанчето на топъл двигател и показваше 80 градуса. Вътре нищо все същото. Преди да я разглобим отчиташе нормално.
Въпроса ми е следния ? Дали се е прецакал датчика или проблема е по таблото нещо. И колко датчика са защото аз видях само един този на термостата.
И още един въпрос? Перката за охлаждане върти постоянно.
Wink
Точно защото перката върти постоянно, за това не загрява. Виж дали не е откачен куплунга на датчика, който включва перката. Друг вариант е прецакан датчик или залепило реле. Последното е почти невъзможно...
По вероятно е някоя букса да не сте включили. Другия вариант за да върти перката постоянно е да е от релето. Аз имах подобен проблем, че въртеше постоянно перката даже като загася колата, но се оказа че единия контакт на релето се беше отлепил и затова работеше постоянно. Отворих релето поизкривих малко перата и всичко се оправи Wink