Волво Клуб - България

Full Version: С какво зимно двигателно масло да карам?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте, какво зимно двигателно масло е за предпочитане на Volvo 850 GLE Бензин и газ ? Мисля, че темата ще помогне не само на мен, а и на доста други хора.
Карай си с 5W-40, синтетика и да не ти пука! Това със зимни и летни масла по-скоро е за минералните масла.
Моето го карам с 5W-40, а то даже и върви. Повечето колеги до колкото разбрах карат с 10W-40.
Интересното е че като говорих с дилършипа тука с един пич дето има две 850 и е шеф на отдела за части ми казва че той си го карал с 10W-30. Става въпрос за кола 850 от 1993 на 330 000 км. Проблеми нямал. Аз само се чесах умно, кимах и казвах ОК... I see... Обаче човека каза нещо умно и просто - слагай хубаво масло, ползвай правилния маслен филтър и най-важното сменяй го редовно. Това за природата на маслата и защо това а не онова е дълга и безкрайна тема. Волвото ми е на 210 000 сложих 10W-40 и двигателя на колата се държа гадно: по-шумен, малко по-големи вибрации, усетих леко увеличение на мощността и увеличение на консумацията на гориво. Отново карам с 5W-40 и не смятам да експериментирам повече. Това е моя опит...зима и лете, като NASKO1973.
При мен,понеже съм с турбо по книжка го дават с 5W-40 ,като оригиналното масло се произвежда от castrol ,така че си взимам направо castrol.
Аз също си сипах на моята 850 2000 куб. 143 к.с. 93 г. 10W40, но сутрин, като го запаля почва трака, но ми казаха, че това вероятно са повдигачите, защото не може да вдигне маслото. И сега го карам със 10W30 и нямам проблеми, само че моята е на 175 000 км.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.polytron.bg/">http://www.polytron.bg/</a><!-- m -->
Аз от години карам автомобилите си с това масло/отвори горният линк и прочети подробно всичко/!Не,не мислете,че сьм рекламен агент на продуктите polytron,а просто споделям опита или по-точно впечатленията си от това масло и продукти на марката!Просто използвам за двигателят си polytron 5w40 -всесезонно фул синтетика,като го сменям по предписанията на Американската фирма производител на 50000 км или на 3 години!Преди смяна на маслото,по препорька на фирмата в старото масло се сипва добавка POLYTRON MTC - 0,473литра на 5 литра масло,като е желателно да се изминат,около 1000 км.,преди да се извьрши подмяната на старото масло и филтьра,след което се сипва новото масло.Ефекта от тази революционна технология POLYTRON е осезаем още от самото начало!Двигателя става все по-безшумен и увеличава моща си за около 4-5 хиляди километра и икономичноста си до ниво на НОВ!!!Колеги,нищо не преувеличавам от това,което сьм написал,защото всичко е от личен опит!Да допьлня-горепосочената присадка POLYTRON MTC се слага и в маслото на скоростни рьчни кутии, и автоматици, и диференциали!
Може още доста да ви пиша за невероятното масло и продукти на POLYTRON но нека фактите да говорят с тези няколко линка,които ще приложа тук:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dailymotion.com/video/x8ywqq_polytron-yyyyyyyyy-yyyyy-y-yyyyyyy_auto">http://www.dailymotion.com/video/x8ywqq ... yyyyy_auto</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dailymotion.com/video/x8yweu_yyyy-yy-yyyyyyyyy-yyyyy-polytron-y_auto">http://www.dailymotion.com/video/x8yweu ... ron-y_auto</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dailymotion.com/video/x8yxo8_yyyyyyyyyy-yy-polytron-2-yyyyy-yyyy_auto">http://www.dailymotion.com/video/x8yxo8 ... -yyyy_auto</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dailymotion.com/video/x8yxfb_yyyyyy-yyyyy-yyyyy-yyyyyyyyy-yyyy-p_auto">http://www.dailymotion.com/video/x8yxfb ... yyy-p_auto</a><!-- m -->
emg07 това е много хубаво като добавка, още повече че няма частици вътре и други подобни. Проблемът е че съм скептичен. Фирмата се намира в Калифорния и бих пробвал продукта им единствено и само ако поемат ремонта на колата в случай че нещо се случи по вина на добвката като възможните инциденти и проблеми трябва да бъдат упоменати. Например те казват че става с всяко масло....Хм, значи ако сложа най-евтиното и тяхната добавка значи всичко ще е ОК, само че аз не мисля така. Никъде не видях да пишат да се ползва само препоръчаното масло от производителя. Става и на нова кола - ОК - айде сложи едно такова нещо и ела да видиш какво ще стане с гаранцията ти ако си купил нова кола. Една фирма или компания трябва да се грижи за клиентите си не само като казва какви са прединствата, а и какви ограничения има при ползването му. Видях ги да сипват пясък във ваната и с тяхната добавка всичко да е наред. Нали знаете за делото срещу Макдоналдс дето ги осъдиха да платят сума ти пари защото някаква се изгорила понеже никъде не пишело че течноста вътре е гореща. Не че не е знаела ами просто бизнес. Мисълта ми е да вземем да източим маслото или да сипем пясък в двигателя да видим как ще се държи :twisted: :twisted: :twisted: Сега, не ме разбирайте погрешно знам че хората просто покзват че добавката е много добра и не сме се събрали уроди тука да правим дивотии. Става въпрос за нормални експлоатационни характеристики - например - демострацията с лагерчето и това триене. Кажете при нормална подръжка и експлоатация къде в двигателя има такъв тип триене, освен това никъде по колата няма такъв тип лагери които да лагеруват на този принцип. Да, показват продукта колко е добър, това е един начин. После показаха как изглежда буталото на двигател третирано с добавката, ОК. Наистина ли това да изглежда така буталото зависи от маслото или има значение бензина, начина на каране и качествено масло и правилен маслен филтър и изправна вентилация на картера... Никъде не го упоменават. Не казвам че продукта е лош, просто не мисля че са коректни в начина по който го представят. Ще видим, ако съм на кеф ще се обадя до фирмата им да ги питам каква гаранция ми дават на колата ако ползвам добавката.
Обичам нещата да са помислени от повече гледни точки и представени коректно... може би и затова карам Волво.
Наздраве, и emg07 благодаря за инфото Big Grin Wink
Защо не пробваш като мен?Звъннах на Мото Пфое,продиктувах им VIN номера и те ми казаха какво масло препоръчва производителя.От там се обадих в сервиза на който имам доверие да ми правят колата и си взимам час.Те си имат договорни отношения с голям производител на моторни масла,сменят старото с ново и довиждане.Опитах се само да поискам тяхното мнение относно препоръчаните от Volvo параметри на маслото/5w30/,те провериха в тяхните компютри и потвърдиха че това масло е предвидено и толкова!
Здравей колега che4ef !По-горе писах,че карам с такова масло и не само с добавката от години и сьм очарован от резултатите!Маслото POLYTRON снижава температурата на двигателя,а добавката му,температурите на скоростните кутии и диференциала,именно поради намаляване на триенето в тях ,без значение от устройството им!Тестове на маслото и добавката са правени от множество бьлгарски автоклубове и сьстезатели при екстремни условия и ако не ми вярваш на мен,повярвай на тях!Волвото,което карам в момента е с битурбо мотор и доста коне,и откакто му сипах Политрона,моторчето замьрка и стана два пьти по-безшумно,а 250 км. ги постига при по-малко обороти и сьответно-зор,а сьм изминал след смяната на маслата,само 2000 км.,а кулминацията и идеалното почистване и полиране на двигателя,настьпва след около 5000 км.!Това са просто фактите,колега che4ef,а лафовете за това,кой сервиз,какво масло препольчвал си е чисто тьрговска демагогия!!!
И аз да попитам ако може. Колко литра масло събира 850 2000к мотора.
Че скоро ще го сменявам да знам колко да купя.
Pages: 1 2