Волво Клуб - България

Full Version: Автоматично включване на фаровете...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, преди време имаше тема за автоматичното включване на фаровете с обяснение на програмирането - контакт; габарити (дълги ли бяха); изключване на контакта - неща от този сорт. За мое съжаление, тогава не си я отбелязах, а сега не мога да я открия с търсачката. Някой има ли спомен за темата?
Предварително благодаря!
vep Wrote:Здравейте, преди време имаше тема за автоматичното включване на фаровете с обяснение на програмирането - контакт; габарити (дълги ли бяха); изключване на контакта - неща от този сорт. За мое съжаление, тогава не си я отбелязах, а сега не мога да я открия с търсачката. Някой има ли спомен за темата?
Предварително благодаря!

Май беше нещо от сорта на включваш на габарити, слагаш ключа на позиция II след което дърпаш лоста (все едно сменяш на дълги) изключваш от позиция габарити, и би трябвало следващия път като дадеш ключа на позиция II да светнат късите при изключени фарове...
Но това само съм го чел из нетя и не съм го пробвал. Може и да не работи Smile
Мисля, че темата беше тази http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewto...7&start=20. При мен програмирането описано в нея работи.
Благодаря, точно тази тема търсих. Тези дни ще проверя дали работи и ще пиша за резултата.
Поздрави.
А, така е и при мен - късите се включват само като запаля, преди това - не. Мислех, че така си е направено Волвото, а май се оказва, че миланският гъзар (предния собственик) така го е "програмирал". Габаритите светят при всички позиции на ключа, но късите - само при ІІІ. Голямо улеснение - фаровете изобщо не ги пипам. Дано зимата не е проблем при запалването на двигателя.
За съжаление, при мен тази "екстра" я няма и си карам на къси Smile .
Изненадка! Вече бях решил, че при мен екстрата не работи, но се оказа, че това не е точно така. Днес случайно открих, че габаритите(предните) светят само при включени къси светлини. Направих няколко неуспешни опити да "рестартирам" системата по вече познатата схема (фарове-дълги-изключване на фаровете) и сега съм озадачен - грешка в системата или друг проблем!
Задните и страничните габарити светят в положение "габарити"на ключа на фаровете, но не остават включени при гасене на колата от това положение Confusedhock: Confusedhock: Confusedhock: .
Ако някой има идея какво е това чудо, моля да пише!
Проблема е решен - предпазител 11В/13 (15А). Интересен начин на захранване на габаритите :o .
Някой може ли да опише точно програмирането на фаровете за Волво С80 ?Нещо не ми се получава,ключа за фаров е на 0,давам контакт и късите светват,това не ми се нрави.