Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос относно - Volvo S40 1.6 1998 г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
Аз съм Гоерги на 21 години. На скоро положих успешно шофьорския си изпит (практика и теория) и сега съм се запътил да си купувам първата кола. Спрял съм се на следния модел Volvo S40 1.6 1998 г. Бихте ли ме посъветвали дали избора ми е правилен. Дали колата е практична от гледна точка на гориво? Мисля да и сложа газова уредба. Какви са възможните проблеми по нея? Бос съм на тема автомобили. Рових се из доста форуми и в главата ми е пълна каша ... Не знам дали това, което съм дал като инфорамция е достатъчно ако е нужна повече информация, моля пишете. Ако може порсто да ми кажете Вашето мнение за този модел ще съм Ви страшно благодарен! Благодаря предварително!
Здравей колега,

ico_kosara007 Wrote:Първоначалното обслужване е около 500 лева(ремъци, ролки,масла,филтри,водна помпа), големия тампон на двигателя до 2000г е 280 кинта,съединител-400 кинта,предни дискове(са консуматив) и накладки(хубави) са около 300 кинта, биалетите(предни) по около 30 кинти за брой,тампони на стабилизиращата щанга не са скъпи но за работата вземат 100-тина лева,регистрация и номера 100-тина лева,долни тампони на мотора са окло 150 кинтерос двата,кабели и свещи ще ти трябват 100% нови от МП около 150 кинти, ако няма гуми сложи поне 2 зимни 15-ки по 100-тина лв. за брой(нови).Това долу горе са основните неща които ще се покажат за подмяна след като я вземеш,та си направи сметка.По добре от колега от форума на малко по-висока цена но поне с някаква сервизна история. На Тигърчето от форума му е перфектна колата(става за газ), гореизброените неща са сменени,качваш се и атака.Успех! ;

122 И 115 к.с подлежат на газифициране.125к.с. GDI НЕ става!

Аз се чудя защо S40 а не V40? Какво по-хубаво от това за същата цена да имаш по-голям багажник - да не говорим, че изглежда по-завършен вида на колата? Smile
Напиши на дизел или на бензин си се спрял и повече подробности за двигателя. Колко кубика, клапана и коня Smile
За първа кола си избрал точната марка, стига да ти е по джоба да се погрижиш за возилото... за да се грижи и то за теб! Ако си вземеш тази кола те очаква по-безопасно и приятно возене от средния стандарт!
S40 до 2004 e един от най красивите седани (не само мое мнение)..
Щом си на 21 ти е рано да мислиш за багажа, жената, децата и кучето - така че това е твоята кола.
1.6 мисля че си е труп за спортно каране, аз съм бил на 1.8 за сам човек си има доста сносно поведение. 2.0 вече отиваш на 140 коня и така.
На 1.8 извън града си на 7 на сто, в Сф си над 11 бензин - не знам как е с газ...
Много е важно на какво ще попаднеш, защото взимаш 15 годишна кола и ще е късмет да попаднеш на читав модел. Успех!