Волво Клуб - България

Full Version: Задни амортисьори 850 тди комби
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,проблема е следния : от известно време дори и един пътник да се качи на задната седалка, гумите започват да трият в подкалниците,казаха ми,че амортисьорите са газови и повдигат заедно с пружините. И действително на външен вид са много по-дебели от всички амортисьори за кола,които съм виждал, от друга страна колата не подмята,както когато изпуснат.Поръчах на две места,но ми доставиха такива дето са като велосипедна помпа в сравнение с мойте,и твърдят,че само такива излизат в каталозите.Моля за съвети и опит, колата е 850 тди комби!
Твоите се водят механичен нивомат, много са здрави и трудно изпускат. Аз също съм с такива и веднъж съвсем информативно питах колко струват - 980 лева за бройSmileSmileSmile. Прегледай тампоните на амортисьорите към купето дали са ти здрави и виж дали не ти е счупена някоя пружина. С какви гуми си отзад, аз карам с 215/60 15' и колкото и да я натоваря никога не са ми опирали. Иди да ти огледат задния мост, има нещо което не е наред!!!
Благодаря ти,колега ico850,аз съм с 195/60/15. Като се замисля,пропадането е повече отдясно,ще огледам за нещо счупено или разбито, а като гледам тия цени ,на моите амортисьорчета май им няма абсолютно нищо. Пак благодаря!
Колега проблема ти е в пружините . Прекалено са тънки и омекват. Явно е срещано явление при комбитата. При мен беше същия проблем . Аз също купих амортесьори но проблема си остана и след като смених пружините се оправи. Wink
Ако в действителност си с нивомати (големи и обемисти в сравнение с нормалните газови) единствените варианти да "укрепиш" задницата е или да купиш нивомат (много скъпо), или да сложиш по-твърди пружини или да сложиш подложки над или под амортесьорите.
Здравейте колеги, подложих парчета транспортна лента между ''амортисьорите'' и тампоните, колата се повдигна чувствително.Замислям се за едни по-дебели пружини втора употреба.