Волво Клуб - България

Full Version: МАСЛА
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги !
Някой има ли някакви впечатления от маслата на "OMV"? :roll: :?:
Ами колега , преди 2 години взех от OMV масло ATF Dll (за хидравлика) , черешово червено , долях и нямам оплаквания.За други масла нямам впечатление.
ПП: Теб специално , какво масло те интересува ? Двигателно , хидравлично ..?
Здрасти.Двигателно,в частност 10W40 за 850-Т5.Предстои ми смяна и се оказа че имам приятел,на който чичо му е дистрибутор на продуктите на "OMV".От горивата лично аз имам добри впечатления но за маслата не знам нищо.
По мое мнение от една смяна, няма да си прецакаш двигателя или поне аз не съм чул някой да си прецака двигателя, защото си е сменил маслото. Въпроса е какъв филм (маслен) прави при студен двигател и при работна температура. Аз не знам откъде могат да се намерят спецификациите на тези масла. Иначе може само да си говорим, колко е жълто маслото или достатъчно синя е тубата... С една дума прстотии!
Нали все пак нещо трябва да си говорим?
Здравей колега SAMUIL , колата си я купих с такова вътре (имаше лепенка), няма да имаш никакви проблеми с това масло. Ето и повече информация за Bixxol extra 10w40- [attachment=28298]
Накратко едно от добрите масла в своя клас. Освен това е "'Qualified for turbo-charged engines"'. По спомен го внасят от Австрия (2011). ОМВ е достатъчно сериозна фирма може да се довериш според мен.
Поздрави
Благодаря за съвета!!!Поздрави и от мен!
Само че за този турбо мотор му дават вискозитет 5W-40.
Така е братле ама за мотор на над 220000 км. не е ли тъничко?
Колега моя двигател по километраж е почти 318 000 и си го карам с пълна синтетика от смяната на 310 000 до сега не съм досипвал масло.А тези километри не са реални най вероятно е над 500 000.
Pages: 1 2