Волво Клуб - България

Full Version: ВОДА В КУПЕТО
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
отскоро имам следния проблем - на предпоследния дъжд пред шофьорската седалка се появи сериозна локва вода...есента сменяхме предното стъкло...възможно ли е да не е залепено както трябва и въобще от къде другаде може да влиза вода...водата е само в краката на шофьора...някой сблъсквал ли се е с подобен проблем...дайте някакви идеи от къде може да идва този теч..
Колега, свали корите на шофьорското място и огледай. По спомен от есента, когато сменях радиатора на парното, там някъде около него минават и гумени отводнителни тръби, ако не се лъжа.
Огледай и казанчето на парното и връзката му с тръбите от двигателния отсек.
Вече за 3-ти път ми случи точно преди 1 седмица. Водата е дъждовна и ти идва не от стъклото, а от отводнителя под предното стъкло. Като вдигнеш предния капак трябва да махнеш чистачките, да свалиш черната кора и като свалиш кората да отвиеш кутията с бушоните и отводнителя е под нея. По принцип тя не мърда много заради кабелите, но ако не я отвиеш става много трудно. Ще ти трябва нещо като жило или кабел за да бръкнеш и да изкараш листата и калта която се е събрала. Изхода на отводнителя излиза някъде под спирачната помпа горе долу на нивото на колектора.
Ако не ти стана ясно питай, че май не го обясних много добре.... Big Grin
Привет колега,
Аз преди две години имах същия проблем и се оказа въпросната кутия с бушоните и релетата.Спомням си,че тогава сложихме уплътнителен силикон Sikaflex под ринга на кутията и до сега няма теч.Дано да съм бил полезен с тази информация.Успех!
На мен пък ми се случи днес след автомивка.На завой се чуваше как се мести вода насам-натам някъде в таблото, вентилтора на парното започна да звучи странно ,все едно загребва вода.Оказа се кутията на бушоните -беше пълна с вода.Решението беше лесно -с парче твърда тел се опитах да уцеля тръбата излизаща отдолу ,без да свалям кутията и след секунди си имах локва под колата.