Волво Клуб - България

Full Version: 850 тресе проблем
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте на всиячки колеги,имам проблем с моята колица волво 850- 126 кончета с газов инжекцион.Та проблема е следния когато подам газ колата не се изфорсирва както трябва сякаш едно такова форсиране става като на запушено нещо това го има и на газ и на бензин сменени кабели свещи,капачка ,палец филтър на безина и проблема не изчезна????направи ми впечетление че когато махна буксата на въздушния филтар мисля тя е за дебитомера и никакво влияние не оказва на колата инъче си държи стабилни обороти.когато е на обороти нещо се чува в гарнетата сякащ да гарми катализатора не е сменян буксата за стъпковия мотор и нея я махам и никаква промяна няма .моля помогнете благодаря предварително.
thunderstorm11 Wrote:...когато махна буксата на въздушния филтар мисля тя е за дебитомера и никакво влияние не оказва на колата...

Според мен най-вероятно тук е проблема, колега. Ако имаш възможност, пробвай с дебитомер от някой колега с твоя модел, размяната става за минутки. Възможно е проблема да е свързан и с газовия инжекцион.
Вероятно ти свети индикатора λ на таблото и имаш регистрирана една или повече грешки в компютъра. Прочети ги за да добиеш представа за какво става въпрос.
ivopifa Wrote:
thunderstorm11 Wrote:...когато махна буксата на въздушния филтар мисля тя е за дебитомера и никакво влияние не оказва на колата...

Според мен най-вероятно тук е проблема, колега. Ако имаш възможност, пробвай с дебитомер от някой колега с твоя модел (размяната става за минутки) за да се разбере дали е самия дебитомер или някъде по кабелите.
Вероятно ти свети индикатора λ на таблото и имаш регистрирана грешка в компютъра.
ами да свети ми чека ще пробвам с друг дебитомер дано се оправи.благодаря за отзива.
126 коня няма дебитомер, системата там малко по-различна - МАР, има едни вакуумчета които са вклзчени в една джджавка над водния радиатор. Провери всички маркучета дали са си по местат и дали са здрави, почисти клемите и да видим дали ще се оправи :!:
ico850 Wrote:126 коня няма дебитомер, системата там малко по-различна - МАР, има едни вакуумчета които са вклзчени в една джджавка над водния радиатор. Провери всички маркучета дали са си по местат и дали са здрави, почисти клемите и да видим дали ще се оправи :!:
възможно ли е да е някаде там проблемът направо се побърках с таая колица и в нашия обичан град Шумен няма кой да я закачи за диагностика някакви идеи Sad
Кой набор е колата? Ако е преди '96 би трябвало да има диагностична конзола и можеш сам да си я провериш.
А задръстен катализатор моята ми го направи като я купих преди пет години не ще да върви и грее здраво,та се прибрахме с пътна помощ от Гурково,легнах накрая под нея и разкачих двуцевката от колектора и колата се изфорсира както трябва Big Grin Добре,че затворих бързо вратата около нея облак сажди изтърбушихме катализатора и няма проблеми оттогава
Откачи плюса на акумулатора за известно време и после го закачи пак!Така ще изчистиш компчето на колата от грешки!Пробвай!При твоят случай,това сьщо помага!След,като закачиш плюса на акумулатора и двигателят започне да работи добре,карай само на бензин,около 30-40 км.,за да си запише газовият компютьр,точките на режим,на работа!