Волво Клуб - България

Full Version: Странен шум от ГНП V40 1.9TDI 90к.с.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги, имам следния проблем. Нафтовата помпа започна да издава странни звуци наподобяващи Икарус или стар Транзит. Звука е някакво "ручене" като ярмомелка. Сигурен съм, че сте чували тоя шум в ИкаруситеSmile Проявява се между 1500 и 2000 оборота съпроводен с кълбета черен пушек и намалена мощтност. На празен ход всичко е наред- държи нормални обороти и не прекъсва. Започна да ми свети(от време на време) лампата за ламбда-сондата. Незнам дали този автомобил изобщо има ламбда или лампата е за нещо друго, но символа е ламбда. Проблема се получи изведнъж. Последните събития преди проблема са смяна на горивен филтър и "реглаж" на турбото. Пиша реглаж в кавички, защото хванах един комшия монтьор да ми смени филтъра пред блока и човека реши, че имам нужда и от реглаж на турбото. Каза, че го направил да "разтоварва" по- рано. Аз лично си мисля, че е нещо заради "реглажа" защото се съмнявам от смяната на филтъра да се скапе нещо. Моля за съвети какво да направя, защото в момента нямам финнсова възможност за сервиз. Благодаря.
Никой ли няма идеяSad
Ами според мен е най-добре първо да питаш комшията какво е бърникал и после да споделиш тук. Може пък някой да ти помогне с решение на проблема при теб.
modac Wrote:...човека реши, че имам нужда и от реглаж на турбото. Каза, че го направил да "разтоварва" по- рано...

Хм,интересно защо го е направил да разтоварва по-рано ?
Обикновено се натяга , за да може да разтоварва малко по-късно... ?
Точно това ме интересува. Възможно ли е да е от това, че се разбърника турбото?
На мен ми светеше тази лампа за повреда в помпата, направих ревизия на помпата и се оправи
Дава тази грешка, защото когато мотора трябва да има тяга клапана разтоварва турбината и дебитомера отчита недостиг на въздух, моята пълни 0.8 на пик, колегата е писал в предния пост, че се натяга няма никаква логика да разтоварва по рано турбото. Дизела иска въздух за да върви и то охладен затова е този интеркулер.
Didovolvo1.9td Wrote:Дава тази грешка, защото когато мотора трябва да има тяга клапана разтоварва турбината и дебитомера отчита недостиг на въздух, моята пълни 0.8 на пик, колегата е писал в предния пост, че се натяга няма никаква логика да разтоварва по рано турбото. Дизела иска въздух за да върви и то охладен затова е този интеркулер.

1.9 TDi / 90 к.с - няма дебитомер.
По метода проба- грешка установих, че когато откача буксата на дюзата с датчика тропането става постоянно. Явно там е проблема. Тази дюза някаква по- специална ли е? За какво е този датчик и най- важното как може да се побългари Big Grin
Търси втора употреба по моргите за рено меган или мицубиши каризма 1.9тд те са със същите двигатели като нашите и дюзи Smile
Pages: 1 2