Волво Клуб - България

Full Version: Подгряване на огледала не работи.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги,не ми работи подгряването на огледалата.Отворих едното огледало има нещо като платка с алуминиеви писти,измерих я с мултицт но няма верига.Гледах я ,човърках и не намерих къде е прекъсната ,много гадно е направена.Та може ли нещо да се направи бюджетно или да търся нова.Казаха ми че има вариант да се сложи крушка за осветление ама колко вата?Дайте съвет какво да правя, че взе да се застудява и на време да го оправя това.
Здравей колега.
Тези писти са така сметнати и изработени, че играят формата на нагревателя.
Сигурен ли си, че си ги измерил правилно? Имам в пред вид, почисти ли контактните повърхности преди да мериш? Има вариант да се е образувал окисен слой, който да те заблуждава.

wolfenstein Wrote:...Казаха ми че има вариант да се сложи крушка за осветление ама колко вата?
Confusedhock:
А стига бре. Тоя наш народ, какво ли не измисля...
Много се съмнявам в ефективността на този "метод"...
Няколко пъти мерих ,стъргах ,зачиствах накрайниците които излизат от самото подгряване и нищо,няма съпротивление.
Yankov Wrote:
wolfenstein Wrote:...Казаха ми че има вариант да се сложи крушка за осветление ама колко вата?
Confusedhock:
А стига бре. Тоя наш народ, какво ли не измисля...
Много се съмнявам в ефективността на този "метод"...
АААА става става , даже тоя метод с крушките работи 3-та година в къщи на огледалото в банятя Wink.
aleksandar_stefanov Wrote:АААА става става , даже тоя метод с крушките работи 3-та година в къщи на огледалото в банятя Wink.
Вкъщи на огледалото може, но това няма нищо общо с огледалото на волвака.
Не знам каква ще е тая крушка и колко ще е ефективно това като идея, защото когато се движи автомобила в студа (предполага се, че и в студа ще се ползва тая функция), огледалото се обдухва от студена струя. Съответно ще ти трябва бая крушка, за да ти разскрежи цялото огледало, а не един квадратен сантиметър около жичката на крушката. Ако пък се избере варианта с мощната крушка, не трябва да спираш, за да не се "разскрежи" и пластмасата, и да се разтече (тук се предполага, че крушката е вътре в огледалото)...
Виж, вариант е да сложиш примерно 15тина по-малки крушчици по цялата площ на огледалото, което е конструктивно невъзможно обаче, защото в средата му е закрепващия механизъм. Също така това граничи и леко с едно друго състояние на ума...
С три думи - малко съм скептичен...
Но ако има направено, шапка свалям на конструктора!
Smile
Тоя номир с крушката се прилагаше някога на старите соц комиони , това беше варианта зимата да имаш някакви огледала. До колкото имам спомен слагха 2 или 3 крушки от габаритите по 5W . Поне такива са детските ми спомени Big Grin .
Разглобих и лявото огледало ,там беше лесно,нагреватела имаше около 9ома съпротивление.Зачистих клемите,сложих малко грес и подгряването взе да подгрява.Остава другото огледало, където е прекъснал нагревателя.Гледам в интернет теми, кадето слагат кантал между пластмасовата основа и огледалото.Ако не успея отново да открия къде е прекъсването ,ще трябва да се подобрява.
Намери си втора употреба огледало с подгряване може и със счупено стъкло , след това разменяш само стъклата ... : )
Миналата зима и на мен не ми работеше подгрева на до-шофъорското. Купих си от колега във форума и сега няма грижи.
Взех кантал 0,2мм и налепих по платката.Направих го приблизително със същото съпротивление като другото огледало-към 10 ома.Монтирах го обратно и сега грее.Обаче това което беше здраво сега спря,и ще трябва пак да го разглобявам.
Pages: 1 2