Волво Клуб - България

Full Version: Намалена мощност след ремонт при 1.9 DCI
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
проблема ми е следния:
Колата си вървеше много добре с изключение, на моментно пропадане на мощността в диапазона 2200-2800обр. Диагностика показа, че TPS-са(сензора за позиция на педала на газта) на моменти дава нулеви стойности на 2-рия потенциометър. В момента още търся такъв за проба за да съм сигурен.Иначе са сменени дебитомера и вакуумния клапан с оригинални, а ЕГР-а е почистен и работи коректно.
В понеделник реших са огледам двигателя, защото започна да се чува доста силно турбината и установих, че въздуховода между деботомера и турбото е сцепен откъм турбото. С мой приятел, който се занимава любителски с ремонти свалихме тръбата , срязахме сцепената част и с помощта на тръба и друг въздуховод го удължихме, като смея да твърдя че стана доста качествено и здраво.
Всичко ок, но при движение колата стана не толкова еластична(трудно ми е да обясня точно, но аз си я познавам).Иначе работи по тихо и равномерно, но я няма динамиката от преди.
Въпроса ми е, възможно ли е сега да работи както е нормално за 102к.с., а преди когато е бил пробит да е вървяла повече(което аз немога да си обясня!).

Ще се радвам, ако някой има опит да сподели мнение по темата Smile
И според мен не е възможно да е вървяла повече със скъсан въздуховод.Сигурен ли си ,че тази промяна във вървенето се е получила точно и само след оправянето на тръбата? Иначе ,защо си сменил дебитомера ,ако стария е читав ,защо не го върнеш обратно само за проба и виж дали има разлика. И тъй като не съм запознат точно с този двигател ,турбината с променлива геометрия ли е?
При мен, турбината не е с променлива геометрия, за разлика от двигателя със 115к.с.
Иначе дебитомера го смених след диагностика, тъй като при натоварване не отговаряше на стойностите, освен това след смяната разхода падна с поне 1,5л.
А иначе по моя, проблем съм убеден,че е само от това тъй като съм я карал до гаража преди ремонта и веднага след това.Почивните дни ще я разглабям, за да огледам подробно всичко.