Волво Клуб - България

Full Version: Миризма на бензин???
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте всички,
Колата е 850 комби 2000 20V 143к.с. върви перфектно, но когато сипя повече от 30л гориво вътре започва да мирише ужасно и не се седи.
Гледах отдолу, от горе резервоара, но проблем не открих.Забравих да спомена, че и под 30л. да има около колата смърди ужасно на бензин.
Това всичкото е от лятото насам.Някой ако има идея да помага.
Благодаря на всички за отговорите.Проблема е решен.За справки volvo850.ru
Ми то нали за това е форума, да си помагаме взимно!
Явно никой от нас не е имал подобен проблем, така че ако споделиш с нас конретния проблем и съответното решение, ще бъде чудесно!
Есента имах подобен проблем. От време на време понамирисваше на бензин, уж оглеждах тук и там, но не открих нищо, докато накрая не ми изтече половината резервоар и бях оставил солидна бензинова диря по шосето. Беше се спукал единия от горивопроводите точно до снадката с металната тръба, която отива към горивната рейка. Отрязах го и го стегнах със скоба, но след няколко дни се случи същото приключение. В крайна сметка смених всички маркучи.
Интересното беше, че спукването не е станало изцяло отведнъж, а се е увеличавало с времето и първоначално само е сълзяло, затова не съм забелязал веднага теча.
Другото интересно нещо беше, че при такъв сериозен теч, не съм усетил промяна в работата на двигателя. Явно горивната помпа е в отлично състояние. Big Grin
Третото интересно нещо беше, че не съм се запалил, а всичкия бензин е пръскал по изпускателните тръби и цялата задна част на двигателя. Big Grin