Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с ел. антена
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте Колеги!От вчера антената не иска да се покаже. Още като взех колата преди няколко години антената не се вадеше докрай а някъде една трета, явно никога не е третирана с някаква смазка и от там и неловенето на станций извънградско. Последва разглабяне и опит да се изкара цялата ама нъц... двама души я дърпахме с все сила, все едно дядо вади ряпа и нищо. Вътре има една пластмасова оребрена лента, подобна на голяма и дълга свинска опашка, която движи телескопичните тръбички (самата антена) навътре и навън, но няма мърдание, така е клеясала. Та с две думи си търся електрическа антена за седан, но понеже 850-ките комби са повече и не съм наясно да ли антените им са аналогични (с оглед задните капаци). Или другият вариант е Ибей, но никога не съм поръчвал от там и не съм наясно. Ще се радвам на съдействие от ваша страна. Smile
Или някой колега, който ползва добра отстъпка в магзините за части да съдейства
Аз съм купувал за с40 електрическа от бриколаж и практикер. Изкарва около 2години и струва 25-30 лв. Има и коплекти с различни накрайници за калника.
http://www.ebay.ca/itm/Volvo-2-7-8-9-S-S...r#shpCntId

Моята беше по същия начин. Волво антена $60,00. Някаква там $14,00. При условие че не слушам радио и общо взето нещата при мен са - глей ква антена имам Smile, взех по-евтината. Бъди сигурен че описанието на eBay споменава колата и модела. Трябва да махнеш антената. Нищо не става насила. Има декоративна гайка отгоре - там където излиза антената. Отива се и антената сама пада. Казвам да я махнеш, за да я отвориш, изчистиш и смажеш (само със синтетична грес). Това е.
Ако има нещо питай.
От комби няма да ти стане! Комбитата имам 2 види....един вграден в страничното стъкло на комбито и другия е на тавана, но и двете са стационарни.
Успех Wink
Здравейте колеги!
Аз също,като Che4ef мисля че с хубав почистващ спрей нещата ще се оправят!
Поздрави!!!
Ама Колеги, аз съм написал, че съм я свалял и разглабял и въобще телескопичната част не иска и да помръдне (да се извади), именно там ми е проблема. Тогава смазах пластмасовия водач наподобяващ свинска опашка, вътре пластмасовите зъбчатки, червяци и т. н., на които нищо им нямаше. Ефекта беше, че почна да излиза цели 15 см. и то не винаги в продължение на една година. Ако пак ще трябва да я ремонтирам по скоро ще я счупя от напъване, а може и да се случи друго.... Big Grin сещате се, нали? Да се на..ра. :oops: Ще се радвам да си намеря оригинална работеща а не тези боклуци, които се продават по магазините. Поздрави!
Здравей колега,
Не знам как може да се оправи антената. Не вярвам че подлежи на ремонт. Дори и да я раздвижиш ще изглежда грозно, но не вярвам че ще стане. Поръчай от интернет нова. Аз съм с евтина и изглежда добре. Естествено оригинала си е оригинал.
Намерих си оригинална от 2-ра, 7-ма, 9-та серия, за всичките модели била еднаква, слага се и на 8-ма серия. Днес ще ходя да си я взема, дано всичко да е о.к.
А на S70 същата ли се слага или е друга ?
Pages: 1 2