Волво Клуб - България

Full Version: ПТП, застахователи, сервизи
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги.
Днес ми се случи ПТП, за което нямам вина, в резултат на което имам смачкан калник, броня,маска, фар (това е видимото). Иначе колата се движи и мина 50 км след ПТПто, не светят никакви лампи (освен за фара), надявам се да няма други поражения. Ударът беше в преден ляв калник. Имам протокол от полицаите, с който трябва да отида при застахователите на другата кола (Булстрад) и да решаваме проблема с ремонта. И понеже за пръв път съм в такава ситуация нямам абсолютно никаква идея какво да правя и приемам всякакви съвети.
Другия ми въпрос, ще се наложи да посетя сервиз в Добрич или Варна, който да поправи колата, като доста по- удобно ми е в Добрич, понеже съм по- близо, и стествено нямам идея за сервизите там. Ще се радвам някой да препоръча добър сервиз, който хем да оправи (смени) ламарините, хем да огледа внимателно дали няма нещо друго строшено.
Ако имате някакви съети - пишете.
Щом имаш протокол за ПТП си лесен . До 3 дена трябва да посетиш застрахователя на другия участник и да заведеш щета , като приложиш протокола . В заисимост от степента на нанесената ти щета - ще ти изплатят някакви пари .
Успех !
Колега скоро ми се случи и на мен с другата ни кола и бях в същата застрахователна компания, да те успокоя само че вече мина месец а аще нищо не са ми изплатили. Отиваш в застрахователната компания, там ще направят оглед на щетите и ще я снимат и след това ще ти изплатят сумата, тъкаче непипаи нищо. Успех
[attachment=37934]
[attachment=37937]
[attachment=37938]

Няколко снимки на колата след удара. Освен видимите щети какво друго може да има повредено, никой има ли идея?
Когато завеждаш щетата, има опция допълнителен оглед. Възползвай се. Така след като разглобят в сервиза колата, ако има нещо счупено и деформирано в следствие на удара, извикват застрахователите да снимат и да смятат. Ако всичко се вижда на първия оглед трябва да осведомиш застрахователя за да придвижи щетата и че няма нужда от допълнителен оглед.
п.с. Огледайте много добре всичко да не се изпусне нещо, защото ще е за твоя сметка. Най добре се посъветвай с някой сервиз да огледат да ти кажат какво е нужно. Вижте и съседните детайли, струва ми се, че левия калник е обелил пр.л. врата. Вижте и захващането на пр. броня към калника. За калника и бронята не им се навивай за ремонт искай нов. Като трябва да плащат въобще не се толерантни застрахователите. Успех Wink
комшията ми е боядижия, и на това му казва - лек удар за много пари. задължително се възползвай от втори оглед, защото освен видимите части, сигурно е заминала и гредата на бронята, както и подкалника, а и нещо луфтовете са мръднали. дано не е мръднал коша че ще се вкараш в филм.
stefi_pavlov Wrote:дано не е мръднал коша че ще се вкараш в филм.


Да не забравяме, че е Волво все пак. Не е някое корейче Wink
Да докладвам Smile
Фара, калника и бронята (облицовката, вътре желязото е почти без поражения), както и подкалника и фара за мъгла са за подмяна. За подмяна е призната и кутията за компютъра, която не знам от къде ще я намеря.
Със средна деформация признават предния капак, основа на преден клник, споилер на бронята, основата н фара и основата на бронята.
Имам и някаква ламринка под двигателя, която е с лека деформация.
Радиаторната решетка пише че е липсвла в момента на огледа и не се знае ще я признаят ли, но утре ще им занеса остатъците.
В общи линии съм доволен от описа, единствено настоях основата на фара (майстора го нарече очиларката, която държи фаровете) да се пише за смяна и да се включи и решетката. Утре щ се опитам да включа и регулиране на прене мост и евентуално четене от Мото Пфое, като последното изглежда малко нагло.
А иначе постоянно ходих да им давам зор и явно с гонене стават нещата
Не видях дизелче ли е това? Ако е ... от удара да не е отишло и нещо по печката, която е под счупения фар?!
Дизел е да, я кажи нещо повече за тази печка, как изглежда, за какво да се оглеждам, и как да рзбера дали има проблем.
Pages: 1 2