Волво Клуб - България

Full Version: Въпроси за покупка на XC70
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте съфорумци,

Имам малко питанки относно закупуване на Volvo XC70. Винаги съм бил фен на марката, но за съжаление не съм притежавал.
От известно време ми е влязло в главата да сменям автомобила и съм набелязал именно гореспоменатия модел. Бих искал, ако може да ми дадете някой насоки за модела, какво да му се гледа, предимства, недостатъци (ако има такива) :lol:. Нямам ни най малка представа, що се отнася до обслужването, от Варна съм, имаме си МП, предполагам, че ще е препоръчително да се обслужва там. Какви са разходите по стандартното обслужване на автомобила, къде е ахилесовата пета на модела ? Модификацията, на която съм се спрял искам да е Дизел, Автомат, това са моите изисквания,а на жената е да има Навигация (не че ще и помогне). Гледам в мобиле.де модели след 2011, гледам и сайта на МП, но там за съжаление няма нищо на старо, явно гордите собственици на модела не искат да се разделят с него Smile Всички модели ли са 4х4 ? Кой е най-оптималния мотор и мощност за купето (по данни от Интернет си като малък танк 1600кг), не знам има ли толкова различни мощности, но според мобилето варират от 185 до 215, като има и някой обяви с 204 или 206 к.с. Как се справя с разхода? Главно си караме в градски условия?
Ами май това е на първо време, дано се развие темата и ще възникнат нови въпроси. Всякакво инфо за модела и материали за четене или други сайтове, ще са от голяма помощ.

Поздрави и благодаря предварително.
Колега,карам служебна такава от почти 4 години и мога да кажа само хубави неща -извънредно комфортна,стабилна,динамична...До 2007г мисля,че са само 163 и 185к.с.,след това вече са по-мощните дизели.На градско в София ми дава разход около 11/100,извънградско - 7,2. ХС70 е само 4х4, V70 е същото купе с предно предаване.Слабото място,доколкото съм чувал,са 5-степенните автоматични скорости,докато 6-степенните нямали проблем.Но не мисля,че е добър вариант,ако се ползва предимно за градско шофиране и по-точно тези,които са с филтър за твърди частици(DPF) - за да се регенерира този филтър,трябва да се кара поне 20-30 минути със скорост около 100км/ч след няколкодневно градско шофиране,защото иначе този филтър се запушва,а е доста скъп - около 1800 лева в МотоПфое :mrgreen: Ако е без DPF -няма проблем - пефектен автомобил!Нека и други колеги изкажат мнение!
За мен ВОЛВО ХС70 е оптимален вариант за автомобил!
Не харчи колкото ХС90, пак е 4х4, достатъчно висок за градска джунгла, удобен, голям багажник.
Добре си се ориентирал като години, но трябва да изчакаш да изпадне нещо в МП или да си намериш кола отвън - Германия е за предпочитане!
Аз лично бих се ориентирал към мотора с 185 к.с., а не 215 (би-турбо).
На Горубляне ако има такава кола, тя ще е на много км или ще е рязала дървета преди това. Търгашите не купуват скъпи коли.
Има разни лизингови фирми, които също пускат bay-back автомобили, но ВОЛВО не е VW и рядко излизат.
Препоръчвам ти да не се вглеждате толкова в тази навигация, а по-скоро в състоянието на автомобила. Има ГАРМИН-и за 400-500 лв., които в пъти превъзхождат заводските!
Състоянието може да го проверите в МП - Варна, особено ако е купувана от тях, т.е. официален представител.
Не бързайте, ще излезе вашият автомобил! Сега пуснаха поръчките за ХС90 и много фирмаджии ще заменят автопарка 8-)
Поздрави и успех!
Наистина в България не се предлагат употребявани автомобили( Волво) от 2011. Варианта е да си направиш една екскурзия и да разгледаш в Италия и Германия <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=247642256&cd=635462000920000000&asrc=st|fs">http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... asrc=st|fs</a><!-- m --> примерно. Доста доставчици на коли от авто къщите могат да ти я докарат, но за мен не е вариант да се купува такава кола за толкова пари на сляпо Smile
Здравейте,

от около година и половина съм най-щастливият собственик на xc70 2009 Oceаn Race, закупен от МП na 165000 km. Сега са около 200 хиляди, като за тази година и половина сме сменили двата предни амортесьора, дискове и накладки, един спукан маркуч, а в момента системата иска да водя на сервиз автоматичната ръчна спирачка. През останалото време само сипвам дизел и умирам от кеф.

Определено автомобилът не е евтин за подръжка, но си заслужава всеки лев. В колата събирам куче (40 кила) бебе, колички, чанти, жена и още чанти. Обичаме на обикаляме из Европа и с този автомобил всичко се събира Smile Разходът на гориво няма да го споменавам, защото не я пазя въобще, климатика не се спира, карам доста над ограниченията, където е възможно и т.н.

От гледна точка на комфорт, стабилност и удоволствие от шофирането - нямам абсолютно никаква нужда от друг автомобил. С качествена подръжка (само в МП) се надявам още доста години да карам себе си и семейството си.