Волво Клуб - България

Full Version: Твърд волан XC60 2.4 D5 AWD 2009
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,

Не намерих подобна тема, затова пиша нова.

Нов съм във форума, наскоро си купих автомобила, но забелязвам тежък и леко по-твърд волан. Може ли да ми кажете, дали това е нормално за този модел? Преди това карах Пежо 407 SW и волана беше значително по- лек.

Освен това, какъв би могъл да бъде проблема, и какво да проверя освен хидравличната течност?

Благодаря ви предварително.
Според мен е въпрос на свикване. На франсетата им е по-лек волана и на повечето коли които съм карал спрямо сегашното и предишното ми Волво. Така че според мен си ок,или сравни с някой колега от форума как е неговото Smile
На моето XC70 волана е невероятно лек за размера на гумите. На старото V40 също беше много по-лек, отколкото на Пежо 306 - колата на съпругата. Мисля че по принцип на Волво са едни от най-леките волани, даже ги критикуват при тестовете затова.
За мен е учудващо, но въпреки това XC60 никога не съм карал.
Трябва да го сравниш с някой колега със същото волво. Мисля, че това зависи и от размера на гумите също. При мен ми се струва леееко твърд, но може би го сравнявам с другата ми кола - опел астра '94 - там е изключително лек.
Прегледаха го, всичко изглежда ок, явно е въпрос на навик повече.

Благодаря на всички включили се.
И ние така наскоро минахме от S80 на ХС60 и жена ми мрънка, че воланът е твърд. Просто при различните скорости се държи различно, а освен това имам чувството, че самият геврек е по-малък. Като цяло в сравнение S80 си е чувствително по-твърд. Тя и возията е по-твърда и спирачката и газта дори, но това е положението. Не бива да забравяме, че SUV би трябвало да значи Sport.......
На xc60 има отделна настройка за твърдостта на волана.Изтегли си ръководството от сайта на волво и разгледай настройките в менюто. Трябва да има три степени на твърдост.
Успех.
Сега погледнах българското ръководство -виж на 118 страница "настройки на автомобила".
На моето XC70 има в менюто : menu>car settings>steering force level
Има 3 позиции. Не знам, дали сме с еднакви менюта, но предполагам че е така.
Здравейте колеги,

Благодаря на всички за съветите и отзивчивостта.

Погледнах менюто на моята кола, за съжаление в car settings нямам такава опция за настройка на твърдостта на волана, изобщо го няма в менюто. Предполагам зависи от нивото на оборудване. Моята е с някакво средно ниво, разбира се пълен ел.пакет, прибиращи се огледала, навигация, city safety , сензори за дъжд, парктроници и другите стандартни неща тн. , но някои неща забелязвам че ги няма и това е едно от тях . Така или иначе мисля че беше въпрос на навик повече от предната ми кола.

Весели Празници на всички!