Волво Клуб - България

Full Version: Волво 850 2.5i газ.инжекцион и система за смазване
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги! От днес колата е с газов инжекцион Lpg Tech с бързи дюзи.При първоначално впечатление(изминати 10 км. на газ) не виждам никаква разлика в вървежа на колата.Поне за сега всичко е отлично.Въпроса ми е за система за смазване на клапаните.Прочетох в интернет няколко теми за системата за смазване.Препоръчват я за коли след 2000-2004 година и то повечето японски.По принцип газаджията ми я препоръча,но все пак аз си решавам.За сега клоня към слагане на тази система.Вие какво мислите.Има ли смисъл?
Колко км. мислиш че ще навъртиш на тази кола?
Ако някой от клапаните е тръгнал с-мата няма да го спаси. Пък и аз си мисля че проблемите идват от топлината, а не от мазането.
Моят отговор е НЕ.
Дали някой си е направил труда да изследва с какво - време ли, моточасове ли, километри ли ще се увеличи използването на тази с-ма в/у двигателя и въобще дали си заслужава, не само инвестицията?
Точно,че системaтa охлaждa. Може би ще я сложa.. Искaм тaзи колa дa ме нaдживее..точно тaзи мaркa и този модел е моятa колa и зa нищо нa светa не я сменям.
Това беше тема от късния соц.Някои от тогавашните коли имаха проблеми с изпускателните клапани ,които прогаряха на безоловен бензин . Материалът им не беше предвиден за работа без смазващите своиства на оловото в бензина.Същото важеше и за работа на газ .Примери - Шкода ,някои японски коли ( Тойота) .

Караш Volvo от среден/премиум клас - тук материали не са пестениSmile
Абе все още е актуална тема, но не и за нашите коли. На много японски, като Хонда например и др. марки коли, трябва да ровя из нета а е късно вече, производство след 2000 г., при работа на газ задължително им се слага тази смазваща система иначе им се "смазват" в буквалния смисъл клапаните и карантийте по главата. Преди няколко седмици мой роднина си взе Хонда СRV 2003 модел тръгна да я газифицира и му казаха, че ако иска всичко да е о.к. трябва смазване.
Аз се разрових из доста форуми.На някои коли след 2000 година се слага,а след 2003-2004 е задължително.Хонда,Тойота и др. Изтеглих и списък с проблемни коли.. едни от които са модели Волво.... Волво XC90 2003г. 2.5 турбо excessive wear of valves/seats ,модели s60/v70 2000г. excessive wear of valves/seats както и моделите s40/v50 2003г. 1.8 excessive wear of valves/seats като при s40/v50 се наблюдава проблем дори и с системата за смазване...По-стари модели нямат проблем.Вече ми е ясно.Поне за мен системата е излишна.....