Волво Клуб - България

Full Version: Ремъци за D24TIC
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Днес скъсах на път ремъка на алтернатора,разбрах късно - чак когато угасна двигателя.Търсих в нета и във форума и не намерих размерите на трите ремъка.Помолих колега по телефона и той бръкна в Vadis и извади размерите на два от тях:10 / 1032 и 10/1172.Този,който се скъса е 1150.По закона на Всемирната гадост се случи в най гадното време и на 50 км от нас.Замазаха се едни гайки ,но в края на краищата се справих и се прибрах.Не разбрах защо угасна двигателя,нали на дизала не му трябва ток за да работи!
Има ли някъде освен Вадиса дето е написано какви са ремъците,че съм решил да ги сменя и трите?Иска ми се оригинална информация на Волво а не от магазин.

10х
Двигателя е угаснал вероятно защото акумулатора се е изтощил изцяло!!! Адекватна информация за ремъците ще получиш във всеки магазин за авточасти, все пак те търсят частите по каталози, били те електронни или хартиени. Ако искаш си изтегли от някъде Аутодата, много полезна програма, в нея има почти всичката информация която ти е необходима при повечето ремонти, ползват я всички магазини!
Да,колега, аз съм ползвал онлайн каталога на DAYCO и според мен е най-добрия вариант в случая, информацията в него е достоверна и има подробна информация за размерите на ремъците.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://web.daycogarage.com/catalogue/bg-bg/search-model?a=1&t=1">http://web.daycogarage.com/catalogue/bg ... el?a=1&t=1</a><!-- m -->

Освен това съм ти извадил и оригиналните номера на всичките ремъци на твоя мотор по Волво от Вадис (оградените в червено). С всеки един от тях в който и магазин за авточасти да отидеш ще сравнят техните каталози с оригиналния номер и ще ти предложат част.

Доколкото успях да видя от онлайн каталога размерите на трапецовидните ремъци са 1150х10, 925х13 и 1010х10.

Успех и безаварийна.
Благодаря

Когато вчера сменях на пътя скъсания със един стар ремък се затрудних с обтяжката на алтернатора и нещо не ми стана ясно как точно става това,въртях един 6 мм болт до откат и почти го обтегнах,може би защото стария ремък е разтегнат.Ако някой е правил това моля да пдскаже само този болт ли е обтегача.
Да, за съжаление само това е обтегача. Кофтито е когато се поизносят малко шайбите и тоя ремък вече не става, дори и нов да сложиш се скапва за няколко месеца, размера е малко крив и е доста трудно да се намери алтернатива, аз сложих 13х1150, дори и този стои леко хлабав, но мисля че ще изкара доста по-дълго от оригиналния. Следващия път ще потърся 13х1100, мисля че това е оптималния вариант ако са износени шайбите както е при мен.
Здравей колега , къде ти е колата ? Ако искаш звънни ми аз съм със същия двигател номера ми е 0879191522