Волво Клуб - България

Full Version: масла за VOLVO XC70 D5 MOMENTUM 2005ГОД
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги нов съм в клуба от скоро съм собственик на Volvo XC70 D5 Momentum 2005год.
Искам да попитам какво трябва да са маслата като марка и спецификации в двигателя, автоматичната скоростна кутия и раздатъчната кутия и цените им.
Благодаря ви предварително
[attachment=41425][attachment=41426]Това е по ръководството на автомобила.Литър масло в МП е около 40,00 лева,за скоростине нямам спомен,мисля че около 400 лева със смяната,но не съм сигурен.
Благодаря ти колега днес говорих с МОТО-ПФОЕ цената за смяна та маслото в скоростната кутия е 550лв. при тях а за двигатела 750 лв. Интересува ме някой сервиз където могат да ми ги сменят освен МОТО-ПФОЕ защото чувам че там не ти сменят всичкото масло а само половината
Здравей Колега,

Маслото за скоростите е Mobil ATF 3309.
Маслото не може да се смени наведнъж цялото (освен ако не разглобиш скоростите).
Прави се опресняване, като от скоростите изпускат около 4-4.5 литра и се допълват също толкова. Операцията се прави 2 или 3 пъти (по желание на клиента Wink )


Поздрави
Много благодаря за информацията
jaki Wrote:Благодаря ти колега днес говорих с МОТО-ПФОЕ цената за смяна та маслото в скоростната кутия е 550лв. при тях а за двигатела 750 лв. Интересува ме някой сервиз където могат да ми ги сменят освен МОТО-ПФОЕ защото чувам че там не ти сменят всичкото масло а само половината
550 лв. е смяна на цялото масло, с така наречената промивка.
Правят го с около 12л., от които 4-5 отиват в канала, но е безмислено, особено ако колата е на повече км. Възможно е да се отворят хлабини при отмиване на налепите и тогава да стане по-лошо. Обикновено навън опитните с марката препоръчват смяна на 40-50 000 км, тогава отиват около 4-5 литра и излиза около 220 лв. в МП.
Ако маслото се сменя на всеки 60 000 км, от нов автомобил както препоръчват ВОЛВО след 2012 год. заради 5 год. неограничена гаранция, тогава няма да има ядове с промивка.
Реално промивката е до голяма степен излишна, защото филтърът няма как да се смени - седи между кутията и мотора и става само ако се свали.
Ако няма ядове с кутията, сменяй само колкото може да се източи и препоръчително в МП ... разликата с друг сервиз ще е малко, което не си заслужава.
Поздрави!