Волво Клуб - България

Full Version: Смяна масло автоматик ХС70 D5 в МП
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, във връзка с една тема по надолу за смяна на маслото на автоматик само да споделя в МП как стоят нещата. Като инфо дано на някой колега му бъде от полза. Направо фактурата съм приложил, труд материали всичко. Мисля че сте запознати как го сменят там, първо 4л. (на загрято), после точат и пак 4л. и пак точат и пак 4л. до нивото.
Поздрави
ами то човек като се загледа в цифрите...
направо ще му се прииска някои неща сам да си ги направи :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Цените между другото на МП не са никак лоши. Даже са си евтини. Те имат ставка 55 лв на час. Тука за Волво дилър - 100 - 120 на час. Маслото за скоростите и филтъра за купето са скъпи иначе другите цени са аналогични. Кефи ме "уплътнител пробка картер - 3 лв". Най-обикновена алуминиева шайба дето не струва и 20 стотинки. Ама айде де, пу да не му е уроки. Тука е 2 долара.
Цялата уловка е че като ги сравнявам двата щата тука минималната заплата е 10.00 на час и се говори да я вдигат. Иначе тези цени в България са наистина високи.
che4ef Wrote:Цените между другото на МП не са никак лоши. Даже са си евтини. Те имат ставка 55 лв на час. Тука за Волво дилър - 100 - 120 на час. Маслото за скоростите и филтъра за купето са скъпи иначе другите цени са аналогични. Кефи ме "уплътнител пробка картер - 3 лв". Най-обикновена алуминиева шайба дето не струва и 20 стотинки. Ама айде де, пу да не му е уроки. Тука е 2 долара.
Цялата уловка е че като ги сравнявам двата щата тука минималната заплата е 10.00 на час и се говори да я вдигат. Иначе тези цени в България са наистина високи.
Мото-Пфое работи на много висока ставка час-труд спрямо други официални сервизи, както и много части са им необяснимо по-скъпи от всеки един официален ВОЛВО дилър в Европа или USA/Canada. Не може да сравняваме стандарта в БГ и други държави, поне по отношение на човекочас/надница, но защо частите не са съпоставими с другите дилъри, това е по-интересен въпрос? Но тук се мисли на принципа "вдигам цената, давам висока отстъпка" Wink
За дифтунга си прав, намира се дори и под 0,20 лв. :lol:
Пуснах го заради смяната на маслото в автоматика, за ориентир колко е "тавана" в цената. Доколкото за цените в официалните сервизи там винаги е нагоре във всички марки. Това е цената оставяш ключа и след N часа е взимаш.
37лв за да ти залепят антената за GPS- a........ , а пък всъщото време 95лв за смяна на масло на автоматик( при положение че си има специфика) е ок. просто явно ценообразуването нещо им куца. и при положение че за всяка операция има начислен труд, какво означава "сервизно обслужване" 52лв без ДДС Smile предполагам че това е закачане на софтуер, ама при положение че им даваш една чанта пари за труд, при цялостно обслужване поне това могат да ти го спестят. те още малко ще почнат да фактурират на брой кликания във Вида та.
stefi_pavlov Wrote:37лв за да ти залепят антената за GPS- a........ , а пък всъщото време 95лв за смяна на масло на автоматик( при положение че си има специфика) е ок. просто явно ценообразуването нещо им куца. и при положение че за всяка операция има начислен труд, какво означава "сервизно обслужване" 52лв без ДДС Smile предполагам че това е закачане на софтуер, ама при положение че им даваш една чанта пари за труд, при цялостно обслужване поне това могат да ти го спестят. те още малко ще почнат да фактурират на брой кликания във Вида та.
Това с антената го поръчах на сляпо без да питам за цената, съгласен съм че трудът е малко... Това за сервизното взимат за оглед на колата, ходова и др. цялостно (надявам се да го правят). Няма спор че не е евтино там.
Dodo 155 Wrote:За дифтунга си прав, намира се дори и под 0,20 лв. :lol:
Big Grin Когато си монтирах дюзите на колата, реших да взема дифтунги нови от МП . Като ми съобщиха, че 14лв е едната Confusedhock: :o Confusedhock: щях да падна. Та после от най-близкия магазин за авточасти ги взех за по 1лв/бр