Волво Клуб - България

Full Version: оглед на Volvo XC70 2.4T
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
здравейте колеги, моля за мнение или ако някой я е гледал да сподели - става дума точно за тази кола <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cars.bg/c963459">http://www.cars.bg/c963459</a><!-- m -->

а също така да споделите за какви слаби места или евентуални проблеми да се гледа...

предварително благодаря
Здравей колега,
Първите неща които видях са по-скоро положителни. Едното е ръчната скоростна.
Първо трябва да се закачи на VIDA-та и да се провери за какво става въпрос и какви кодове ще изплюе. Със сигурност ще има кодове, но зависи какви.
Второто е огледа. Турбото бих погледнал най-напред за омасляване и колко е голямо. После двигателя и около капачката откъдето се сипва маслото и щеката за нивото. Гледаш за наслоявания. То ще има, ако са черни и на пластове, не бих взел колата. Ако е хладно времето - примерно 4-5 градуса, виж дали маслото се стича по щеката ако колата е студена.
Трето - колата да е студена, а не загрята. Когато запалиш слушаш дали хлопат клапаните. Ако са малко шумни в началото е нормално, но ако го има отчетливото тракане при загрята кола...ммм не благодаря - 2000лв поне надолу. Оборотите на празен ход да са стабилни без никакви прескачания или удари.
Четвърто - двигателя отдолу. Степен на омасляване и по-специално откъм пасажерската страна, където са ролките. Там е маслената помпа. Ако тече уплътнението ще е омаслено навсякъде там.
Пето - Диференциала - заври се под колата и пробвай дали вала играе когато го разтресеш. Погледни и халдекса да не е омаслен нещо. Уплътненията да не изпускат.
Шесто - измери зарядното напрежение. Да е над или около 14В. След като го измериш, включи ключа на колата в позиция II и изчакай 3-5 мин. Ако не светне low battery значи е наред акумулатора, но ако светне пак може да е наред просто с по-малък капацитет. По-добре да не светва.

Копчетата по таблото работят ли? Лампите по таблото светят ли всички, когато дадеш на II? Съобщения на инфоцентъра има ли?

Колата е втора ръка и ще има туй онуй със сигурност. Гледай за големи неща.
Колега, много е важно да видиш за следи от удар в долната част и по рамката на двигателя.
Питай пича има ли касови бележки или фактури. Целта е да се види с какво масло е карана и колко често е сменяно. Така поне разбираш този човек как се е отнасял към машината до някаква степен.

Това е от мен. Късмет. От пръв поглед много ми хареса.
Собственика се казва Любомир, мога да дам ВИН номера, ако искаш за проверка. Цената ще падне, но не драстично според мен,защото преди беше обявена на 11999
Колега,

колата изглежда добре за почти 15 годишна, но мен лично ме притеснява цената. Смятам, че това са нереални суми. Може би, след още 15 години, когато този модел стане класически би си струвал парите.

Поздрави
Цитирам: ".От към екстри няма нещо което да няма." - само стила на писане на обявата и факта, че е регистрирана преди най много месец -два(регистрацията е СВ) и че няма нещо което да няма а не виждам къде са бутоните за прибиране на огледалата, фабричния парктроник, DSTC и т.н... даже и на оглед не бих отишъл. Wink
Аз също не бих дал толкова пари за толкова стара година,поне да беше с фейслифт Wink
благодаря за отговорите колеги...

bg_tiger1978 пращай VIN-a, всякаква информация е добре дошла...

а и ако цената се изкоментрира в положителна посока,
няма проблем - ще се почерпи :mrgreen:

а и ако някой колега е ходил и на място да я гледа... да казва и да не се спотайва :mrgreen:
"ok super yv1sz58k311004315 ," Това е ВИН-а, буквите са главни естествено :lol:
Никакво омасляване според мен няма да види никъде, щото като гледам как са лъснати гумите, със сигурност в двигателния отсек всичко е измито! Smile
Ако bg_tiger познава собственика, може да каже повече, но тази уникална кола е вкарана за продажба, не за каране и не се знае какво може да излезе отдолу... Wink
"Чиче, батка, колега" и т.н. обръщения и разни уникални и невероятни неща дето ги има автомобила, също не ми харесват...
И ако някой на нашите години вярва, че 14 годишна кола е на 127 000 км., значи още вярва в Дядо Коледа... Big Grin
Ако са истински, ще се извиня публично във форума!
Чудно ми е колко "толкова пари са вложени", че цената да е толкова висока... :o
Лично мнение, може да съм доста краен, но така мисля.
Поздрави!
Не познавам собственика, просто проявих преди време определен интерес към точно тази кола, но поради причини разни го загубих. Иначе се сещам за вица, пич ти на колко си години, ами на 42...на 42 и още вярваш в дядо Коледа :lol:
Pages: 1 2