Волво Клуб - България

Full Version: Свирене при натискане на съединител
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги! Волвото е 850 95г. 2.5 10в. при всяко натискане на съединителя се чува един много дразнещ звук.Чува се нещо като свирене и то само като натисна педала на съединителя.Проверих и се оказа,че е долната помпа на съединителя.Така карам от както взех колата,но ме дразни.Някой имал ли е проблем с тази помпа?
Здравей, мисля че, ако не си с лагер помпа която е вътре при съединителя а си с външна която е закрепена на кожуха на скоростите няма как да свири от нея.
от лагера е.
Aми с помпa е нaмирa се нa кожухa..кaзaх нa един приятел дa се кaчи в колaтa и дa помпи съединителя нa изгaсенa колa..и този звук идвa точно от тaзи помпa..a този лaгер зa който пишете,сменя ли се?
Лагера на съединителя се сменя, но ако е заминал лагера, направо сменя комплект съединител, за да не го сваляш после пак. Между другото, както го описваш свиренето беше и при мен на 40-ката и е точно от там от където казват и колегите от лагер помпата вероятно.
Блaгодaря зa отговорите колеги!
ако помпата ти е на кожуха,значи лагера е отделно.той е вьтре на самата ос,и посредством вилка натиска да отвори притискателния диск.
А като задържиш съединителя натоснат свиренето продължава ли или е само еднократно при самото натискане :?: :?: :?:
Значи не си се изразил правилно, не е свирене а е скърцане само докато натискаш педала на съединителя, в момента в който спреш натискането и педала е в долно положение така нареченото свирене, за мен скърцане изчезва! Поправи ме ако не съм се изразил правилно!?
Поздрави.
Да като скърцане е..като натискам съединителя се чува и като стигне долно положение на педала го няма вече...само при натискане се чува..и това е при изгасена кола.еднократно при натискане.. при пускане го няма.
Pages: 1 2