Волво Клуб - България

Full Version: Камера за задно виждане
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги.Моля за мнение относно желанието ми да сложа на XC90 ми камера за подпомагане паркирането и движение на заден ход.Имам парктроник отзад,но в ограничените места за паркиране в градовете е трудно да се приценява оставащото разстояние до колата/стената отзад до моята броня.Допускам че с времето може бе ще добия усета за оставащото отзад,но за сега успявам само на усет.Вчера ми направиха оферта в МП Пловдив за малко под 2500 лева.Смятате ли че ще се справят тук,или да опитам в София?Може би имат повече опит?Ще съм ви благодарен за всякакви мнения!
Има ли навигация колата?
Ако има ще стане лесно.
Да извинявам се че не уточних.Имам навигация и това е задължително условие.Не ме интересува дали е трудно.Няма да го правя аз.Дали някой е минал по тази процедура и колко е струвало.А и дали си заслужава инвестицията.На мен ми се струва че ще ми е изключително полезно.
Ми минали сме да и независимо, че нямам навигация, а съм с външен дисплей, пак не беше трудно, излезе ми не повече от 100лв, а си имам и платка която забавя изключването на камерата, така когато паркираш и се налага да направиш няколко маневри напред-назад, монитора не изгасва и имаш по-добра представа за ситуацията.
2500лв. не са ли трвърде много за такава екстра :!: :!: :!: Ама щом държиш да ти е оригинално, иначе аз си взех камера за 15 лева имах си едно мониторче и си го боднах на единия трактор :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: По китайските сайтове съм виждал уаерлес камера с 4.5 инча монитор за 40-50 долара, няма окабеляване няма сложнотия, само трябва да си измислиш място за монитора :!: :!: :!:
Трудно е без камера.В момента съм на о. Корфу.Тесни улички и ограничено място за паркиране.Предавам се веднага ако трабва да се мушкам между моторетките и колите.
Чак пък трудно, просто трябва да знаеш че като писне постоянно ти остават едни 20-30 см.