Волво Клуб - България

Full Version: Volvo xc90 и смяна на масло в скоростната кутия
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
Имам волво хц90 my2009 автоматична скоростна кутия. Колата винаги е сервизирана в мотофое и досега не са ми сменяли масло на скоростната кутия, а и не са препоръчвали. Колата вече е на 250 000 км и проблеми няма никакви. Освен при старт на D и R колата вибрира .
Благодаря предварително за бъдещите Ви съвети.
Здравей колега,
Относно вибрацията: Ако спира да вибрира когато е на D или R това тампон на двигателя най-вероятно.
За скоростната кутия: Много смело решение от страна на Мото Пфое. Маслото на скоростна кутия на такива километри се сменя частично. Иначе казано източва се маслото (излиза около 3,7 литра) и се пълни ново (колкото е източено). Запалва се колата и после се превключват предавките като се задържа поне 2-3 секунди на всяка. След това маслото пак се източва и се пълни ново пак според количеството. Процедурата се повтаря един или два пъти. После е хубаво да мине адаптация кутията, но ако се държи добре и не приритва може и без.
Мерси, колега,
И аз се съмнявам от тампоните на двигателя. Вибрацията е докато потегли колата. А въпросът за скоростната кутия се появи, след разговор с колега притежаващ мерцедес 2013г е клас
Който на 60 000 км се сменяли масла на скоростни кутии
Задължителна смяна на маслото! На около 60 хил.км.
Моята е на 155 хил. и скоро ще и правя трета смяна (след проверка, разбира се!)
Поздрави!
Явно не е в МП София-Люлин.
Закарай я в МП да ти я прегледат и сменят маслото на АСК (питай първо колко ще те ощипят), че калкулират около 11-12 л. масло.
И не търси друг сервиз, за някои неща сме много зависими от МП за съжаление.