Волво Клуб - България

Full Version: Заден диференциал-първото поколение 2004 2.4д5 ,ръчка
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колега,изпадна ми една 90-тка ,ама не и работи задния диф. .... Скъп ли е ремонта? Съединителя на халдекса ,се е скапал,или нещо от сорта... 2ра ръка ? И бей? Или някой да е измислил побългаряване,че нов е 8-9 бона д*ба и раздатката.... Струва ли си с две думи ?
Ми зависи от това за колко я взимаш и после колко ще дадеш.
Но "кефа цена нема"!
Коя година е колата и на колко километра? Ремонтите... зависи, но по малко от 1000 - 1500лв е много малко вероятно да дадеш. Освен това проблема може да не е халдекса а предния диференциал, закачен за скоростната кутия. Най-лесно е ако е заминала помпата на халдекса. Сменя се бързо, но струва над 500лв.
Струва си само ако се знае проблема за това че не работи иначе според мен рискуваш от гледна точка че колата е втора ръка и откъде знаеш дали няма още нещо. Течности да се сменят, разните му ремъци. После задължително ще има и още нещо. Аз лично бих за занимавал само ако знам проблема точно къде е и преглед на колата основен.
Успех. Дано имаш късмет.
Поздрави
2004 година е на 300000 уж... Човека каза ,че са му казали,че съединителя на халдекса се бил износил,и трябвало да се смени задния диф... Не съм напълно наясно с тоя съединител какво представлява... Другото което е ,че ак осе смени с 2ра ръка,няма гаранция старият-нов,колко е заминал... нали така ?
Закарай я в МП и ще ти станат доста неща ясни. Една диагностика ще ти струва 50-60 лв. май.
Аз много добре знам кое колко струва колега, доста коли съм прекарал от там,а и сам съм карал две,вече с Роби и Тишо сме си доста близки... И да ти кажа,едва ли бих пристъпил до Мотофое,щото ако се стигне до там,те те отказват с безумните си цени... Тая раздатка нова струва в порядъка на 7-8 хиляди... по спомен,защото на една от колите които бях карал там,беше сменяна. Трябва ми по акуално мнение,на някой който се е сблъсквал с проблема ?
Колега, след като с Роби сте близки, защо не попиташ него?! :roll:
Мисля, че това не те задължава да си ремонтираш колата в МП...
Spurs Wrote:Колега, след като с Роби сте близки, защо не попиташ него?! :roll:
Мисля, че това не те задължава да си ремонтираш колата в МП...
Да,така е ,и все пак съветите му спрямо ремонтите и ориентировачните цени са за в сервиза за мото фое... за това нямам реална оценка за нещата и искам някой който е по-запознат да сподели.... Роби ми казва ,че няма смисъл, щото ремонта е безбожно скъп и да търся друга ...
Въпрос:
Bender Wrote:Колега,изпадна ми една 90-тка ,ама не и работи задния диф. .... Скъп ли е ремонта? Съединителя на халдекса ,се е скапал,или нещо от сорта... 2ра ръка ? И бей? Или някой да е измислил побългаряване,че нов е 8-9 бона д*ба и раздатката.... Струва ли си с две думи ?

Отговор:
Bender Wrote:.... Роби ми казва ,че няма смисъл, щото ремонта е безбожно скъп и да търся друга ...

В И-бей има раздатки х 1000 лв., а Халдекс х 1500 лв., така че за 2500 лв. може да се смени цялото "прасе" отзад, но струва ли си?