Волво Клуб - България

Full Version: Газова или метанова система за бензиновите ХС90?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
Пускам тази тема от чисто любопитство. Аз не съм чувал да има такива коли в Северна Америка. Това е ясно, но как стоят нещата в Европа? Има ли такива ХС90? Някой виждал ли е или чувал ли е? Не съм пускал търсачка (Форума и Гугъл) да гледам, защото искам първо да прочета, а и ми е много интересно какво ще напишете. Търсачка винаги мога да ползвам после.
Благодаря и поздрави.
Аз му сложих газ.
И май не съм виждал на метан.
По мои проучвания из нета, 3.2 мотора няма никакъв проблем с газ (lpg).и V8 2.5T също се конвертират, но според някои фирми за газ можело да има проблеми с настройките. Радвай се, че нямаш нужда от газ в Канада Smile Аз ако купя някой ден ХС90 (каквато идея имам за в бъдеще) бих взел бензинов 3.2 и бих му сложил газ. Харесва ми звука и разгръщането на мощност, а и цената на литър. Вече за новите ВЕА мотори няма такава опция.
Здравейте , аз карам V8 от скоро има газ , след монтажа няколко пъти настройваха газ-та и сега колата върви прекрасно.
Благодаря за отговорите. Надявам се още хора да пишат. Важното е че става.

Quote:Мнение от redtroll9.5 » Чет Ное 26, 2015 11:20 am

Радвай се, че нямаш нужда от газ в Канада Smile Аз ако купя някой ден ХС90 (каквато идея имам за в бъдеще) бих взел бензинов 3.2 и бих му сложил газ. Харесва ми звука и разгръщането на мощност, а и цената на литър. Вече за новите ВЕА мотори няма такава опция.

Прав си колега че няма нужда от газ за момента в Канада. Обаче като видя цена на пропана 0.60 до 0.72 долара (че може и по-евтино да се намери), нещо трепва в мене :lol: . Затова е моето любопитство. Цената за поставяне на такива уредби в Канадско са астрономически - средно $3000,00. За кола като Волво повече. Скъпо е заради гаранцията и отговорността която носят, но е много, дори и това да е обяснението. Отделно че няма никакво търсене и естествено предлагане. Относно новите мотори с директно впръскване има газови уредби за тях http://www.lpgshop.co.uk/vialle-lpdi-liq...-full-kit/, но не познавам никой, който да е сложил такова нещо.
Поздрави