Волво Клуб - България

Full Version: Още една сбъдната мечта. Горд собственик на XC70
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Е вече мога да кажа с чиста съвест :
Здравейте колеги ! Wink
И така, от днес вече официално съм (сме, семейството) собственик на Volvo XC 70 Summum, 2006-та, 2.5 бензин, ръчка, 122 000 км.
Истината е, че това не беше първия ми избор, да не кажа, че до преди 3 дни изобщо не мислех, че ще карам точно такава кола.
Ще си позволя а разкажа историята, за да се сближим, така да се каже Wink
Преди карах Рено Клио 3, 1.6 бензин, 2009, "Night and Day" (фабрично тунинговано, да изглежда като спорт, +още някои неща)
Въпреки някои очаквания, колата беше достатъчно просторна, за да събере двама възрастни, две деца, два каяка , две палатки и пълно къмпинг оборудване.
Есента обаче, ми се роди 3-то дете и Реното нямаше как да се разтегне повече. Първо реших да се кача на Рено Гранд Еспейс, но се оказа, че тази модификация има само 2 читави двигателя (2.0 бензин и 2.0 дизел). И двата на практика неоткриваеми. След като се нахендрих няколко пъти на "нов внос от Швейцария на 80 х. км. ", които след проверка при моите приятели в Рено се оказа, е са на 280 х., се отказах от този вариант.
После минах на Nisan Patfinder, но там освен горните "тарикатлъци" се оказа, че не са особено надлежни + още един куп проблеми.
След това започнах да гледам за Субару Легаси, ударих чертата още първия ден. Минах на Аутбек,- сама по себе си не лоша кола, но нещо нямаше химия.
Така стигнах до Volvo XC 70 . Четох доста за този автомобил. В това число изчетох и целия форум за Крос кънтри. Реших да си търся Volvo XC 70, дизел, автомат, след 2006-та.
Обиколих всички коли, които се продават в София и съседните областти - Скръб, скръб, скръб. След последната (горублянаска), направо ми се прииска да скоча ... от леглото Wink
Позвъних и тези в страната, но продавачите не ми звучаха убедително по телефона и прецених, че не си заслужава да си губя времето да обикалям.
В пълното си отчаяние ми хрумна една мисъл. Отчасти вдъхновена от вас (форума) Реших да говоря с с приемчиците на МП, тъй като през тях минават всички коли и има вероятност да знаят или да забележат се появи нещо интересно. И така този понеделник цъфнах в МП. Попаднах на Дидо. Първото ми впечатление бе, че е много приятен човек. Записа си какво търся и се разделихме.
За моя изненада ми се обади още на другия ден сутринта. Вика ми: "Имам една кола за теб, обаче е бензин ръчка." Малко се учудих - "Ама аз търся дизел автоматик!" Дидо обаче ми вика - "ти ела да я видиш и пак ще си говорим".
Така и направих. Ще избързам малко напред и ще пропусна някои ненужни подробности.
Беше си любов от пръв поглед. Още като я видях разбрах, че е моята кола. Тъмнобежов салон, с тъмнокафяви кожени седалки (всичко като ново), махагонов волан, 7 седалки, теглич Тюле и т.н. и т.н. От екстрите няма само навигация и люк, но те и без това не са ми нужни.
Колата е била собственост на Търговска лига. Карал я някой от големите шефове. Пълна сервизна история. Човека е сменял масло и консумативи на 10 000 км.... всичко както си му е редът.
Като е стигнал 100 х. я е върнал, за да вземе друга, а тази я е взел на вътрешно-фирмен лизинг един от служителите. За 2 години й е навъртял 20 000 км. Излишно е да казвам, че като служител е ползвал отстъпки и всичко е правено в МП.
Единствената забележка е, че телефона не разпознава СИМ картата, но се надявам, че това е поправимо. Макар, че за мен телефонът изобщо не е от значение, но след като го има е добре да работи.
И така, след като уредихме документалните подробности с МП (които официално се водеха собственици), днес взехме колата.
Реших да направим един тест драйв с максимално разнообразие от пътни условия. Най-добрия вариант ми се стори София-Своге-Мездра-Ботевград-София - има си всичко, завои, второстепенни, третостепенни пътища и магистрала.
Току що се прибрахме.....
Е, нямам думи. Все още преливам от емоции. Сякаш до сега никога не бях карал кола Smile
Много се радвам (поне засега), че съдбата ми помогна да направя този избор.
:mrgreen:
[Image: 036653340.jpg]
[Image: 036653318.jpg]
[Image: 036653321.jpg]
[Image: 036653322.jpg]
[Image: 036653323.jpg]
[Image: 036653324.jpg]
[Image: 036653325.jpg]
Честито!Много да И се кефиш и само консумативи да сменяш!И в неделя може да почерпиш колегите пред НИМ в 12.00 часа и да покажеш красавеца!
pliva Wrote:Честито!Много да И се кефиш и само консумативи да сменяш!И в неделя може да почерпиш колегите пред НИМ в 12.00 часа и да покажеш красавеца!
Smile)) Това е черешарката на тортата. Всичко е направено, всичко е сменено. До на есен само сипвам бензин и карам Wink (или поне така се надявам)
Ще се радвам да се видим в неделя. Точно заради срещата ги пришпорвах да направим сделката до края на седмицата Wink
Честито колега, със здраве да си я караш Smile
Автомобилирай си я с кеф.....Безаварийно!
отлично колега. Адмирации на човека от МП Дидо и на теб че си се отзовал. Само да ти каже че щом колата е подържана добре и ти я подържаш добре двигателя без проблеми може да мине 500 000 км. Друго - за D5 не знам, но T5 2,5 литра е може би един от най-хубавите двигатели правени въобще за автомобили. Харчи повече гориво, обаче при нормална подръжка много е малка вероятността да те остави. Преди пак съм го писал в този форум относно Т5 "Когато стане апокалипсис на Земята ще останат само хлебарките и Т5 на Волво". Много добър, безкомпромисен избор. Браво. Бъдете здрави.
Честито,със здраве и радост да си я ползвате със семейството.
Честито! Карайте я със здраве и безавариино!
Честито!
И аз возя три хлапета (всъщност едната е вече госпожица) Big Grin
Тепърва ще откриваш какво бижу е това купе и изобщо този автомобил - аз моята още не мога да й се нарадвам вече четвърта година макар, че не е 4х4.
Утре чакаме почерпката на НИМ 8-)
п.п. нали знаеш че задните подглавници могат да падат напред, за да имаш по-голям взор назаде Smile
при мен телефона работи с предплатена на Кол-ьо на Виваком и няма проблем. Не е лоша екстра стига да не ти звънне колежка, когато сте пълна кола :lol:

che4ef Wrote:... T5 2,5 литра е може би един от най-хубавите двигатели правени въобще за автомобили. Харчи повече гориво, обаче при нормална подръжка много е малка вероятността да те остави. Преди пак съм го писал в този форум относно Т5 "Когато стане апокалипсис на Земята ще останат само хлебарките и Т5 на Волво". Много добър, безкомпромисен избор. Браво. Бъдете здрави.

Това ако не се лъжа трябва да е 200 коньово и не е Т5 ...? не че е от значение де ....
Благодаря за хубавите думи, колеги!
И аз чакам с нетърпение да се запознаем.
С какво се черпи на такива сбирки, че явно не е алкохол?
----
Колега bell. Още съм зелен, за това се доверявам на това, което пише в документация:
Engine: B5254T2 R5 2.5L.
В auto data-та пишеше, че са 2 модификации, 2.4 ( 200 кс.) и 2.5 (210 кс..) Па и у талона пише са 210 конете, но те 10-на може и да са умрели за тези годиниWink
---------------------
Иначе мен взеха да ме налягат някакви съмнения, защото екс шофьора на колата взе да върти цигански номера.
Като го питах за смяната на маслото, каза, че го е сменил преди 8-9 хиляди и мога спокойно да си карам. След като му платих и трябваше да ходим да вземем колата (беше си на паркинга на МП) ми вика: Иди сега да си купиш 1 кило масло, че нещо сменях по двигателя (каза ми точно какво, но забравих думата) и явно е изтекло при смяната!!!
Вечерта, като седнах да разглеждам документите пак разминавания:
Каза ми че гражданската е до ноември, но се оказа, че техническия е до тогава, а Гражданската е до юни.
КАСКО-то ми каза, че е до юни, а се оказа, че е платено до март.
Вика ми, ще ти направя подарък за новата кола, ще ти платя данъка за цялата година. Супер!- Гледам аз обаче в документите, то МП още края на януари е платило на куп данъците на всичките си коли (по списък) и никой не го е питал иска ли или не.
Обеща да ми даде 4 летни гуми и един амортисьор, който мислел да сменя, но се оказало, че няма нужда.
Отивам днес, дава само гумите. Питам го за амортисьора - баща му го бил продал. Аре бе! Ние доматите ги рупаме с колците.
Питам го къде е сервизната книжка. Първо ми вика - ами те само "гаранционните" коли имат. " Да бе, да! После имаше версия, че е останала в 1-вия собственик и накрая имаше 3-та версия, че вероятно е в лизингодател (т.е. МП)
Вчера докато карах установих, че пръскалките на фаровете не работят. Питам го днес - "ООО ама те са декоративни." Как декоративни бе човек!!! На декоративните има тапи. "Амииии аз никога не съм обръщал внимание дали пръскат"
Имаше още 1-2 дреболийки и пак така, "Оооо аз не знаех, не съм забелязал".. Да бе да ...
Преди това няколко пъти ми обяснява, как хора от сервиза му били искали колата, но той я продавал на мен, заради Дидо ....
Като цяло това са все дребни цигански номера, типични за нашите ширини, и по принцип не ме впечатляват особено.
Обаче взех да се замислям, дали всъщност няма някакъв сериозен проблем с двигателя, който е въпрос на време да се прояви, и човека решил да шитне колата на някой балък, защото ако е колега после ще е по сложно да се измъкне? (то не че с мен ще му е лесно)
Още повече, че 2-3 пъти подхвърли: "Тя колата е супер, ама не мога да ти гарантирам, че след 2-3 хиляди километра няма да се прецака нещо." То това си е вярно по принцип, но накуп с другите неща, вече започва да ми звучи като предупреждение.
Според вас дали мога да разчитам на безпристрастно мнение в МП в моя случай? Аз честно казано се съмнявам.
Има ли друго място извън МП, където може да се направи качествена диагностика на колата?
Pages: 1 2 3 4 5