Волво Клуб - България

Full Version: Помощ при избора на това Volvo Xc90
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?top...6707338897 Привет колеги! Съвсем нов съм във форума и имам нужда от вашето компетентно мнение относно покупката на конкретния екземпляр.Ако някой има преки впечатления и препоръки,моля да сподели!
doktoralen Wrote:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?top...6707338897 Привет колеги! Съвсем нов съм във форума и имам нужда от вашето компетентно мнение относно покупката на конкретния екземпляр.Ако някой има преки впечатления и препоръки,моля да сподели!


Т6 е добър двигател, но скоростната кутия с която се монтира в колата е почти консуматив...
Ако е с 4-степенната кутия на GM бягай далеч от тази кола. Първите Т6-ци със сигурност бяха с GM скорости, но тази трябва да се провери.
Ами ще питам по телефона,но както изглежда при този двигател май се монтират тези проблемни кутии
Тази кола се продава от поне 6 месеца. Преди беше без регистрация и май без газова - за второто не съм сигурен. Автомата е 4 степенен на GM. Ако колата е истинска 2005 може да има по-малко проблеми с автомата. В МП от Марин Добрев (мисля че така се казваше приемчика) съм чувал, че от първите 2003-2004 са сменяли автомати на 60 -100 хил км с такива леко модернизирани от 2005 и не били толкова проблемни и че на вече сменен автомат нямат рекламация - колко е вярно не знам. Мен лично този ауспух и теглич не ми харесва. След като колата има регистрация може да се закара на преглед където искаш.
По телефона търговеца сподели ,че е правил ремонт на скоростната кутия,спомена че е 5 степенна но не назова производителя.По негови думи "...те всичките автомати дефектирали рано или късно на модела".Не зная какво да правя,утре трябва да пътувам да видя машината....
На този двигател автомата е 4-степенен на Дженерал Моторс и няма абсолютно никакъв начин да е 5-спепенен. Питай го къде точно е ремонтиран автомата. Лично мен така написаната обява ме дразни много, но е възможно колата да е читава. Има голяма вероятност автомата да е закрепен за продажбата и след малко да рухне. Качествен ремонт на автомата е от 3000лв нагоре + минимум един месец без кола докато дойдат частите.
Колега даже не си прави труда да си хабиш парите.
За една бройка да взема друго с тоталка в кутията от този салон, а ми се твърдеше, че е супер. Наистина беше супер, но със скрит проблем. Тази не се качих да я карам, може и да е ОК, но като се опитат да ме преметнат трудно рискувам дори и след ремонта. Все пак всеки си знае доколко рискува. Ако е направена както трябва- супер, но ти как ще си ремонтираш колата ако я продаваш?
На тези коли проблема им е в кутиите определено и то 4 и 5 степенните автоматици, особено ако не им е сменяно маслото- има изписано много за тях.
Но все пак живота на автоматика според мен си е макс 250 хил без ремонти.
Ами утре ще ида да видя за какво иде реч,ще имам предвид съветите ви,търговеца спомена за ремонт на кутията в софийска фирма с фактура за около 3000 лева и гаранция 1 година...
Моля ,модератора да заключи темата.Отказ от покупка.
Нека да стои, ако някой реши да я купи ще му е полезно инфо.
Pages: 1 2