Волво Клуб - България

Пълна версия: Свещи за волво 850 B5202S
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте ,ще сменям свещите и реших да се допитам за мнение.Какви свещи да взема?Няма да са иридиеви че са скъпи.Гледам едни има с един електрод ,с три електрода,едни денсо с по тънък централен и формиран на масата като пъпка.От тези последните слагах на 440,1.8 моно и няма грижи.Старите са нжк с един електрод и за сега проблеми не съм имал но гледам в магазина от който пазарувам няма от тях.Колата я карам на газ.
Оригинални.
wolfenstein написа:Здравейте ,ще сменям свещите и реших да се допитам за мнение.Какви свещи да взема?Няма да са иридиеви че са скъпи.Гледам едни има с един електрод ,с три електрода,едни денсо с по тънък централен и формиран на масата като пъпка.От тези последните слагах на 440,1.8 моно и няма грижи.Старите са нжк с един електрод и за сега проблеми не съм имал но гледам в магазина от който пазарувам няма от тях.Колата я карам на газ.

NGK

Ето ти магазин : <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.imi-bg.com/?action=autoparts">http://www.imi-bg.com/?action=autoparts</a><!-- m --> Предполагам че с куриер няма да излезне повече от 5лв. Купувал съм свещи от тях неведнъж.
Сложих пак същите "оригинални" НЖК ,имаха такива в магазина,made in Japan.
wolfenstein написа:Сложих пак същите "оригинални" НЖК ,имаха такива в магазина,made in Japan.

Wink
На мойта сложих NGK made in france.За сега не се разлчават от старите NGK made in japan.
Мислех, че NGK се произвеждат само в Япония.
Denso K20TXR - 6 години до вчера. Видимо нормално износване на електродите, около 1 мм. хлабина.
От вчера - NGK BKR6E, регулирани на 0.7 мм. (заводски бяха на 0.8).

Забележима промяна в представянето на двигателя по-скоро не усещам. Може би е една идея по-пъргав, но вероятно си въобразявам.
Ще видим как смяната ще се отрази на разхода.
Пълен еквивалент на оригиналните Свещи VOLVO са BOSCH с номер : 0242235912 Цената на свещ е 20тина лева.... Ако държиш на оригиналното ....(смяна на 20хиляди километра)
Другите които са евтин еквивалент са BERU Ultra с номер : BE Z15 там цената е 5кинта на свещ... ( не ги препоръчвам ако колата има АГУ)

Поздрви.
Оригиналните свещи ги дават да се сменят на 75 000 км. Аз съм с такива.