Волво Клуб - България

Full Version: автоматик на XC90
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги.
От близо половин годима съм собственик на XC90. От Добрич съм. До сега не бях карал автоматик. Но на този автомобил много неща са му автомат Smile . Притеснява ме едно виене ... не знам от къде, но ми напомня на виене на диференциал и то е на 3-та и 4-та предавка. Не знам каква ми е скоростната кутия,(дали е американска) но е 5 степенна. Забравих да кажа, че колата е 2005г., дизел, 163 коня. Купих я с пълна история от Мото Пфое. На 200 000 км. е правена ревизия на скоростната кутия със смяна на маслото. Сега колата е на 240 000 км.
Забелязал ли си това виене дали е на определени обороти и при определена скорост? Какво се има впредвид под ревизия на скоростната кутия? Изцяло да се рециклира или да се закрепи, колкото да се продаде...
Не е изключено това виене да идва от лагера на главината, може дори и от раздатката да е... но тук може само да гадаем.
Скоростната ти кутия е японска - Айзин.
Преди години имах виене, което придаваше вибрации на цялото купе, на определени скорости (130км/ч, 90км/ч и други подобни). Оказа се лагер на задно колело, мисля, че имаше и изписана грешка.
Здравеите колеги.
Виенето започва ако както карам , натискам спирачка и завивам на ляво- чува се някакво преръмжаване в дясно отпред което нараства във виене когато подам газ след завоя.
Казаха ми рециклирана скоростна кутия. което струвало около 3000 лв
ivankara Wrote:Здравеите колеги.
Виенето започва ако както карам , натискам спирачка и завивам на ляво- чува се някакво преръмжаване в дясно отпред което нараства във виене когато подам газ след завоя.

Скоростната кутия е в ляво на мотора.
Да не си е заминал лагера на предно дясно колело или спирачката да прави някакви проблеми?
Колега, намери някой от форума с автоматик без значение 4, 5 или 6 степенен да покара твоя. Трябва да се види на пътя. Така както си описал проблема последното което ми идва на акъла е за автоматик. Главина или нещо по спирачките, както е писал Тишо, полуоска, нещо по окачването... ама чак пък рециклиране на автоматик. Не знам, но за такива пари трябва да си на 100% сигурен.
Късмет
Колега,проверете добре и тампоните на двигателя,преди имах подобен проблем с V70,и се оказа ,че скоростната кутия,беше полегнала заради скъсан тампон на магарето зад двигателя
Благодаря ви колеги.
Проблема се оказа доста тривиален. Оказа се теч на масло от реиката. Свършило било маслото на хидравликата и помпата виела. Сега ше трябва да ремонтирам реика някъде , може би в София... Долях масло в казанчето и шума изчезна. Сега ще видя дали бързо ще свърши маслото да преценя дали да правя сега ремонта.
Пак ви благодаря не вярвах че така бързо ще ми отговорите.
За рейка търси хората в Техническия в София. Ако е рейка...
Има много добри отзиви за тях.
Поздрави!
Pages: 1 2