Волво Клуб - България

Full Version: Изключване на горивомера на XC60
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
По-точно обяснено за втори път ми се случва когато налея, после като тръгна да ми показва празен резервоар, светва ми предупреждението за свършване на горивото и дори на мястото на оставащите километри имам чертички! Първия пък се оправи по метода на Бил Гейтс. Да но втория път дълго време таблото ми показваше всевъзможни глупости. И тъкмо се бях заканил да ходя в сервиз и то взе че се оправи. Обаче на мен ми остават 3 месеца гаранция и ако това е някакъв симптом за скорошен гърмеж, то по-добре да го оправя още другата седмица.

Та въпросът ми е имал ли е някой подобни проблеми? Имате ли идея на какво може да се дължи? Дали е записало диагностични грешки? Смущенията са само на таблото и по никакъв начин не засягат вървенето и горенето на колата.
Принципно борд компютъра показва оставащите колометри базирано на наличното гориво към дадения момент. Тоя проблем звучи така, сякаш проблема не е в таблото или електрониката, а в отчитането на наличното гориво. По-скоро трябва да се погледне поплавъка в резервоара дали не заяжда или не опира някъде. Добра идея е да се провери с Vida за грешки, там може да се получи повече информация. Обикновено грешки се изписват и на дисплея на таблото, така че щеше да има по-сериозна индикация, ако беше проблем с електрониката.

Проблеми с таблото не са изключени. Доколкото знам ги правят Магнети-Умрели в Италия и спойките са доста слаби. Един приятел скоро имаше проблем с тотално изгасващо табло по време на движение на S80. Свали си таблото, преправи всички спойки и сега е като ново - никакви проблеми. Неговото табло обаче умираше цялото, нямаше само една система да откаже, така че се съмнявам това да ти е проблема.
Густав отивай при дилъра щом имаш гаранция. Дори и да може да направиш нещо не се занимавай. Дано проблема го има когато закараш колата.
И при мен точно вчера цялото табло умря, горивомер, оборотомер, лампи всичко. Изгасна и след малко пак светна. За малко беше, нещо от сорта на 2-3 секунди, но достатъчно да се притесни човек при повторно проявяване. Скоро ще я водя на сервиз и ще споделя резултати.
xank Wrote:И при мен точно вчера цялото табло умря, горивомер, оборотомер, лампи всичко. Изгасна и след малко пак светна. За малко беше, нещо от сорта на 2-3 секунди, но достатъчно да се притесни човек при повторно проявяване. Скоро ще я водя на сервиз и ще споделя резултати.
Ти миришеш на ремонт на табло, но не каза коя година ти е колата.
Точно това беше симптома и при моя човек, след преправяне на спойките, всичко е добре.
xank Wrote:И при мен точно вчера цялото табло умря, горивомер, оборотомер, лампи всичко. Изгасна и след малко пак светна. За малко беше, нещо от сорта на 2-3 секунди, но достатъчно да се притесни човек при повторно проявяване. Скоро ще я водя на сервиз и ще споделя резултати.

Каква е колата и коя година?
Защото това при някой е симптоми на табло, а при други на CEM...
Имаш ЛС.
Забавно но втори път не се появи. Вече близо половин година по-късно не съм имал проблеми. 2003-та е направена модел 2004 как стават тия работи идея си нямам Big Grin .
xank Wrote:Забавно но втори път не се появи. Вече близо половин година по-късно не съм имал проблеми. 2003-та е направена модел 2004 как стават тия работи идея си нямам Big Grin .

XC60 е модел, чиито производство стартира 2008-година...
Няма как да е 2003-та. Smile
Благодаря на всички. Проблемът ми го отстраниха със Update на software-а при поредното гаранционно обслужване.
Pages: 1 2