Волво Клуб - България

Full Version: полтъргайст в XC70!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, приятели.
Странни неща стават с колата ми от година насам. Преди 8-9 месеца за пръв път взе да писка единия заден датчик на парктроника (като дам на задна). Нямаше удар, чукване, дъжд, автомивка, студ. После почна и съседния(отчита графично на таблото, кой датчик е активиран).
Нямах време да ходя по сервизи и след седмица проблемът изчезна от самосебе си.
След 2 месеца, спря да ми се заключва едната задна врата и трябваше на ръка да я заключвам. И така около седмица, след което сама се оправи. След три месеца спря да се заключва ДРУГАТА задна врата, а преди 5 дни изписа генерална грешка в парктроник системата - нещо от сорта - "park assistent system error, service required" (карам по памет). Вчера бях във МП да го видят, но нямаха такъв специалист в момента и записах час за понеделник. Да, ама колата се оправи сама ОТНОВО, като си тръгвах от работа...остана само проблемът с вратата в момента.
Моля, някой ако има идея какво става, да пише...електричар ли да търся, екзорсист ли... и аз не знам.
автомобилът е XC70 II, 2007 D5 AWD, автомат
За парктроника не знам,но за заключването на вратите или някой кабел се е оголил в снопа,който влиза от колоната във вратата,или има замърсяване на механизма.За начало можеш да пробваш да напръскаш с някакъв смазващ спрей - 4WD или течна грес палците за ръчно заключване така,че да се стече надолу по тях под корите.Може и с двигателно масло.
Да, може да пробвам със смазката. Току що парктроник системата пак изписа грешка и спря да работи.
Изцедих 20мл спринцовка, но не се оправи заключването. Парктроникът, след измиване на колата живна, обаче. Вероятно някой датчик се бъзика.
Закачи я с Дайс. Тя помни кой датчик е бил байлясал, дори и в момента да работи. Въпрос на време е да спре тотално. Разрови онлайн, бях намерил че нашите датчици /2006-7/ се ползваха и в някои по-масови коли и в алито бяха по 15-16 долара. Иначе в МП 120-140лв