Волво Клуб - България

Full Version: XC70 обява
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Преди време бях пуснал тема, защото се чудих дали да не взема Волво, в крайна сметка се спрях на Алроуд. Сега пак съм пред подобна дилема. Както знаете Алроуд е невероятна кола, адски комфортна возия, висока проходимост, но е и доста скъпа за поддръжка, особенно прословутия 2.5 tdi.Сега ми се иска да покарам по-нова кола, задължително бензин. За жалост не са много колите на които да се кача след Алроуда и да ми харесат. Евентуалния кандидат би бил XC70, харесал съм тази от линка по-долу. Малко скъпа ми идва, но ако е безпроблемна поне още 50-100 000км. би си заслужавала според мен:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11472824785595880">http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4785595880</a><!-- m -->


Освен тази съм харесал и V70, по-конкретно ето тази:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11463034284556040">http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4284556040</a><!-- m -->


Ще ми е интересно да споделите малко повече информация за тези двигатели, няма много инфо в нета.

Поздрави и хубав ден
За двигателите не мога да се изкажа,но този ,,нов внос от Швейцария" и особено първата от ,,Лизинговата къща" не им вярвам!От същата лизингова къща гледах едно ХС-70 преди да взема служебното,пак ме убеждаваха,че е с пълна сервизна история,а когато проверих в МотоПфое се оказа,че е влизала там само на първото ТО!А пък тук гледам,че е обслужвана в Аутотехника - сервиз на Ауди!!! Единствено МП имат достъп до сървъра на Волво,от където на всяко обслужване му правят ъпдейт на софтуера и записват историята на колата!Какво значи ,,напълно обслужена без масла и ремъци"?Само маслото в скоростите и Халдекса е към 700-800 лева и малко повече за ангренаж.Ами масло на двигателя,спирачна течност...?!?Която и да избереш - задължителен преглед преди покупка в МотоПфое,за да намалиш до минимум риска от скъпи ремонти!
Т6 двигателя е самолет, по първата нямам мнение, но втората е отдавна на пазара и доста хора питаха за нея, а факта, че още стои и никой не я купува май е красноречив.
Привет,

Видях го това за Аутотехника и на мен ми беше странно. Варианта, които си мисля е че човека не е бил доволен от Мото Пфое и е решил да я обслужва другаде, но може и още много варианти да има. А като цяло бензиновите двигатели на Волво може ли да се газифицират и това води ли до проблеми?
DimitarDimitrov Wrote:Привет,

Видях го това за Аутотехника и на мен ми беше странно. Варианта, които си мисля е че човека не е бил доволен от Мото Пфое и е решил да я обслужва другаде, но може и още много варианти да има. А като цяло бензиновите двигатели на Волво може ли да се газифицират и това води ли до проблеми?

1. Може!
2. Нека екшъна започне сега Wink (по въпроса дали води до проблеми )
Най-вероятно в МП му е било скъпо. И при моята беше така по време на гаранцията в МП, после незнайно къде.
И в двата сервиза можеш да и видиш историята.
Привет отново,

Ходих да гледам XC70-то, но беше купено вече... Човека, още не си я беше взел и успях да я разгледам, уникална кола, много ми хареса. Има обаче в същатата автокъща друга оферта за XC90, <!-- m --><a class="postlink" href="http://lizingovi.cars.bg/c1580513">http://lizingovi.cars.bg/c1580513</a><!-- m --> , какво мислите за нея?
Да внеса малко яснота относно Аутотехника и въпросното бяло XC70 (обявата сега не се вижда, но би трябвало да е бяло 2013г. T6 306 к.с.):
1. Аутотехника ООД е вносител на SEAT и представител на Hertz за България. Има си собствен сервиз на Seat където се обслужват всички марки.
Аз съм в отдела за Оперативен лизинг Hertz Lease - дългосрочен наем на автомобили - с други думи продавам нови коли от всички марки за по 3-4-5 години ползване, след което клиента (юридическо лице) връща колата. Във вноската за оперативен лизинг се включват доста неща, сред които и обслужването. Естествено при наличието на собствен сервиз то се прави там. Всички гаранционни претенции, ремонти и т.н. обаче се правят в официален сервиз - в случая Мото-Пфое. Състоянието на автомобилите е много добро и се продават от нас в реалното такова. Всичко се сменя и обслужва навреме и както трябва. Колите се купуват нови от нас, така че като ги продаваме историята им е 100%
2. Тази автокъща купува от такива фирми върнати от оперативен лизинг автомобили и ги продава.
3. Конкретната кола беше Уникална. Беше на около 80 000 км - 90 000 км, ако не се лъжа. Не разбрах кога са я върнали и най-вероятно затова сега не е при мен сега. Продали сме им я много бързо.

Ако не става въпрос за тази кола, моля да ме извините за спама! :-)

П.П. Аутотехника беше официален вносител и на Ауди до 2005-2006г. когато дойдоха Порше, затова и на печата има Audi.