Волво Клуб - България

Full Version: Корекция на дюзи на D5
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Ай стига ве! Ши ма уплашити с тоз двигател, тъкмо се мъча да се подмладя....
Здравейте колеги,
Малко да ъпдейтвам темата.
Срещнах се с колега от форума, поговорихме си, направихме по един кръг с колите. В общи линии няма разлика в работата на двигателите(D5, еднакви мотори). Разликата е в ускорението-моята е доста по мудна-явно ремапа на колегата е доста по качествен. Smile
При мен има "смачкан" заден тампон на окачването на двигателя(по-скоро на скоростите)-бъчвообразният заден тампон. Смених всички тампони с изключение на задният и сега скоростната кутия лежи на лявата греда чрез един, предполагам safety тампон, върху тази греда. От там вибрациите се предават по купето и искрено се надявам това чукане, тресене да е от него.
В близко бъдеще ще го сменя-возя го в багажника от 2 седмици и ще споделя за ефекта.
Специални благодарности на traffic!! Smile
bell Wrote:
zdravkunti Wrote:Колеги, благодаря за отговорите.
Мотора работи добре на празни обороти, "мърка" Smile При тези корекции и според мен щеше да има индикации за неправилна работа, дори на празен ход. Вероятно най-добрата идея е измерване на количеството на обратната нафта. Пушек от не забелязвам да има, освен първоначално при студен двигател, за много кратко. Разхода е 9,4 на 100, при кране по магистрала(130 км/ч) и градско-80% магистрала, 20% градско. Засечен е пълно-пълно, а не по разходомера, за 900 км преход.
можеш да направиш един клип със звука от двигателя при натискане на педала?

Hi bell,

Няма смисъл от клипове. Гледах твоите, няма нищо общо, за мое щастие. Няма да се чуе нищо от клип, по скоро трябва да се усети. Все пак благодаря на хора като теб, Confusedhock:
Здравейте,
На много места по чуждестранните споделят че VIDA не показва реални данни на дюзите на D5 от първо поколение. Петата дюза винаги е над 30 като стойности за това поколение. Нямам опит, само споделям какво съм чел. Качвам данни от моя двигател, снети юли месец. Става дума за D5 второ поколение, 2007 г. Според програмата +-4 mg е в нормата. Перфектните стойности са 0 mg.
Здравейте колеги,
малко да ъпдейтвам информацията.
След смяна на всички тампони, вибрациите си останаха. Имах време и поразгледах окачването на двигателя. Всичко изглеждаше ОК, но ме смути, че скоростната кутия лежи на гредата на купето през един "втрочен", "резервен" тампон. Поиграх си с една щанга и реших, че за това е виновен предният тампон на двигателя. Свалих го и като го сравних със старият, се оказа, че новият, марка ФЕБИ, е с 5 мм по-нисък от старият. Това, при положение, че не е натоварен от тежестта на двигателя. Монтирах си аз старият тампон и еврика-скоростите се отделиха от купето и логично вибрациите изчезнаха.
Заиграх се и с количеството на обратното гориво. При студен двигател, при температура около 3-5 градуса по Целзий и за 2 минути работа на празен ход на двигателя резултатите са:
1 и 2 цилиндър върнаха 12-13 мл гориво;
3-ти върна около 8-10 мл;
4-ти около 15 мл;
5-ти около 16 мл.
Въпросът ми е да търся ли под вола теле или тези стойности са в нормите?
Поздрави.
А тези които сте мерили корекции на дюзи на студен или загрял двигател сте ги правили?
Здравейте, отскоро съм собственик на S80 2007 g 185кс,Д5 .Приятел в закачи на диагностика за дюзи , излезнаха тези резултати.Какво мислите -нови дюзи трябва ли или мога да я карам още така?:
Cylinder 1=   2,43
Cylinder 2= -0,61
Cylinder 3= -0,83
Cylinder 4= -0,7
Cylinder 5= -0,28
Показанията ти са добри. Въпреки ,че за състоянието на дюзите не може да се съди само и единствено по корекциите. Наистина първата малко се отличава като количество от другите ,но пак е в нормата... Да се има предвид ,че тези корекции не зависят само от дюзата ,ами и от други неща ,като например компресията на съответния цилиндър.
(02-28-2019, 02:47 PM)j-ikata Wrote: [ -> ]Показанията ти са добри. Въпреки ,че за състоянието на дюзите не може да се съди само и единствено по корекциите. Наистина първата малко се отличава като количество от другите ,но пак е в нормата... Да се има предвид ,че тези корекции не зависят само от дюзата ,ами и от други неща ,като например компресията на съответния цилиндър.
Благодаря за бързия отговор, разбирам че мога да покарам още така -преди да се хвърля в дълбоките води с подмяна на дюзи?.Посъветваха ме да покарам 1000-1500 км с по добра нафта,АВИО дизел или други подобни,без да слагам добавки и пак да замеря стойности,така че скоро ще докладвам за евентуални промени в стойностите
Подобна ситуация... Xc90 2004 [Image: 4a956203d8cc210d56976306312a18d3.jpg]

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk
Pages: 1 2 3