Волво Клуб - България

Full Version: Масло за XC70 2008г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги здравейте
Помогнете ми какво масло за двигателя да си
Взема
Хс70 2008 280000 благодаря
СМЧ Wrote:Колеги здравейте
Помогнете ми какво масло за двигателя да си
Взема
Хс70 2008 280000 благодаря

Каквото е предписано за твоя автомобил. Wink

----
Въпреки намигването съм напълно сериозен.
Не знам какъв боклук ми беше сипало онова ****** Валдо от МП, но колата гореше по 1 литър масло на 2000 км.
Кръстника ми е търговец на масла. Влезе в тяхната програма и ми даде масло, точно според предписанията и О ЧУДО!!!! От смяната колата на е бутнала и грам! Smile
Ignat40 Wrote:Каквото е предписано за твоя автомобил. Wink

Подкрепям!
Въпреки мненията на някои колеги с опит и с масла извън спецификацията на автомобилите (визирам конкретно използването на 5W40 C3, за двигател като моя D5, въпреки порепоръчаното от производителя 0W30 A5/B5), винаги съм залагал на производителя!
Мисля, че мнението на инженери, които само с това се занимават, и имат милиони километри тестове, точно с препоръчаното от тях масло, знаят какво правят и не трябва да се пренебрегват!
Поздрави!
Благодаря колеги
Сега съм в германия и от тук искам да си купя
Масло
Но подскажете 5w30или5w40 кастрол и какъв да е той
СМЧ Wrote:Благодаря колеги
Сега съм в германия и от тук искам да си купя
Масло
Но подскажете 5w30или5w40 кастрол и какъв да е той
Тук можеш да провериш конкретно за твоята кола - <!-- m --><a class="postlink" href="http://applications.castrol.com/oilselector/de_de/c/search">http://applications.castrol.com/oilsele ... e/c/search</a><!-- m -->
СМЧ Wrote:Благодаря колеги
Сега съм в германия и от тук искам да си купя
Масло
Но подскажете 5w30или5w40 кастрол и какъв да е той


Марката не е от голямо значение, стига да е от топ марките , разбира се. Важни са характеристиките на маслото.
Провери какви са конкретните характеристики на маслото за тоя двигател.
На моя "по книжка" му дават 0W30 Castrol. Аз си взех аналога, който излезе на Mobil.
[attachment=46876]
Здравейте,
бих искал да попитам какво ви е мнението за маслата на Insa Oil?
Използвал съм ги на предишния си автомобил, но за новата всеки ми казва - купи скъпо. Е скъпото винаги ли е по добро и щом е произведено в България трябва да е боклук?
Не съм разбирач от масла, но пък съм родом от там дето е инсата. Имам познат монтьор и ми казва, че слагал много и било хубаво маслото. Имам приятел който има тойота рав 4 2007 и я кара с инса. Държа да отбележа че той работи в тази фирма.
за предишната ми кола съм повече от доволен. Аз не работя там, познавах човек който работеше там преди време и той ме открехна за техните масла. В крайна сметка основата на всички масла е една и съща - всяка добавена стотинка към маслата е в резултат на използваните добавки, нали така?
Spurs Wrote:
Ignat40 Wrote:Каквото е предписано за твоя автомобил. Wink
за двигател като моя D5, въпреки порепоръчаното от производителя 0W30 A5/B5

За същия този д5 двигател са препоръчвали а3/б4 масло малко преди да му сложат DPF филтъра. И ц3 маслото отговаря на абсолютно всичко от стандарта а5/б5, а като плюс може да се отбележи как се обработва след като е работило, белите мечици там и прегръщачите на дървета живо ги интересуват такива неща. Разликите са само в HTHS индекса и то определено не в полза на а5/б5 маслото. Марки като Мерцедес, БМВ и още няколко такива не препоръчват масло с по нисък HTHS от 3.5, после защо имало такива на по милион километра и нямали грижи с двигателя.

Личното ми мнение с което не ангажирам никого е че за да се спазват някакви еко норми и т.н. са компрометирали смазочните характеристики на маслото. Което не е от значение ако колата ти е на 200-300к километра, при положение че вече е карана с не се знае какво масло, и не се знае колко и кога е сменявано.

Съвсем лаишка препоръка:
Ако колата има ДПФ - а5/б5 или ц3 масло.
Ако колата няма ДПФ - спокойно слагаш а3/б4 или някое от горните две.


Ето тук може да сравните стандартите: <!-- m --><a class="postlink" href="https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html">https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html</a><!-- m --> (сайта трябва да се добави в compatibility view на интернет експлорър).